Parádní adventura Thimbleweed Park je díky updatu ještě ukecanější a přístupnější
zdroj: tisková zpráva

Parádní adventura Thimbleweed Park je díky updatu ještě ukecanější a přístupnější

25. 6. 2017 9:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Point and click adventura Thimbleweed Park si z Pavlovy recenze odnesla devítku. Všem tak dokázala, že žánr adventur není ani zdaleka v úpadku a má stále plnou náruč možností a nápadů. Vývojáři z Terrible Toybox (‎Ron Gilbert‎ a ‎Gary Winnick) navíc naslouchali fanouškům a nabídli jim zdarma nový obsah, což v případě adventur není zrovna obvyklé.

Podstatou updatu jsou dva nové prvky, které hratelnost vyloženě nemění. Na druhou stranu jsou úplně zdarma a pomohou hráčům v průchodu hrou, a ještě jim ho trošku zpříjemní.

Jako první zde máme nové dialogy pro hlavní postavy. Momentálně se Thimbleweed Park pyšní 16 000 řádky dialogu, které jsou rozdělené mezi 47 různými řečníky. Zdá se to jako slušná porce čtiva, ale nemalá část hráčů si zjevně vyžádal přídavek. Nebojte, nejedná se o důležité příběhové momenty, které by vás tak minuly, ale o prosté klábosení hlavních postav mezi sebou. Už se vám tak nestane, že by dvě hlavní postavy na jedné obrazovce zarytě mlčeli. Jde sice o detail, ale může to pomoci uvěřitelnosti světa (ať už se v něm dějí jakékoliv zvláštnosti).

Druhá novinka se týká obtížnosti hry. Už teď je možné volit mezi lehkou a těžkou obtížností v závislosti na tom, jak moc si chcete namáhat mozkové závity. I tak se však vývojáři často setkávali s jevem, kdy hráči vyskakovali ze hry, aby na YouTube zhlédli walkthrough video a pohnuli se konečně dál.

Tomu je s tímto updatem konec. Do hry byla zakomponována nápověda na vyžádání v podobě HintTrona 3000. Vám tak jen stačí v případě záseku dojít k nejbližší telefonní budce, vytočit 4468 a dočkáte se malé nápovědy ohledně aktuálního problému.

Oba nové prvky jsou poměrně příjemným vylepšením už tak perfektní hry, byť jsou určené převážně nováčkům, kteří si mohou Thimbleweed Park pořídit (ještě pár dní) s 20% slevou za 16 euro na Steamu.

Nejnovější články