Parádní plošinovka Spelunky se vrací domů - v létě vyjde na PC
zdroj: tisková zpráva

Parádní plošinovka Spelunky se vrací domů - v létě vyjde na PC

5. 6. 2013 19:57 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Spelunky není tak zvučené jméno jako třeba Mass Effect, Thief, BioShock, Deus Ex a tuna dalších her s řádnou marketingovou podporou v zádech. Ale mělo by. V ideálním světě, když tedy zavřu oči, zasním se, neusnu a představím si ho, by při vyslovení Spelunky mělo zvonit v uších, jiskřit v očích a ze všech koutů světa by měla s jásotem vyskočit všechna verbež pozemská a hlasitě se radovat.

Spelunky je takřka nekonečně hratelná plošinovka, která má to štěstí, že jí tvůrce Derek Yu do DNA šroubovice implantoval i nekonečnou zábavnost. Bez ohledu na to, jestli tím myslím původní freewarovku z roku 2009, kterou si pořád můžete bezplatně stáhnout a zahrát, nebo vyšperkovanou XBLA verzi z loňska, kterou byste si měli koupit a zahrát také. Vlastně počkat! Nekupovat, nehrát. Počkejte si na čerstvě potvrzenou PC verzi (nebo rovněž potvrzené verze pro PS3 a PS Vita), která vyjde někdy během léta na GoG, Steamu a Humble Bundle.

Co v ní bude navíc, jestli vůbec, kolik bude stát, kdy přesně vyjde? Odpovědi zatím neznáme, ale léto už je, takže na ně dlouho čekat nebudeme, stejně jako nebude dlouhé čekání ani na hru samotnou. Pokud vás můj skrytý hype nepřesvědčil, že PC verze Spelunky opravdu stojí za vaši pozornost, třeba se to povede recenzi XBLA verze od Lucky Jiříkové. Devítkami od boku jen tak nestřílíme… A vůbec, zahrajte si původní freeware verzi. Nebudete litovat, nebo vlastně ano, až zjistíte, jak dlouho už u ní sedíte.

...

Nejnovější články