Paradox chystá novou strategii, není to Victoria III
zdroj: Vlastní foto autora

Paradox chystá novou strategii, není to Victoria III

28. 5. 2019 8:43 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ačkoliv jsme se na něj v redakci opravdu hodně těšili, Imperator: Rome se zas tak moc nepovedl. Proč přesně, to vám prozradí moje sedmičková recenze. Studio Paradox teď určitě bude chtít svoje římské dítko rozšiřovat novými placenými i neplacenými dodatky – ale kromě toho pracuje i na úplně nové velkolepé strategii.

Zatím nevíme, oč přesně jde. Mohlo by to být pokračování některé z existujících značek, mohla by to být úplně nová IP. Máme pouze jedinou jistotu: nebude to Victoria III, dlouho vyhlížené pokračování koloniální série odehrávající se hlavně v 19. století.

Odhalení proběhne na PDXCONu v Berlíně, který se odehrává 19. a 20. října. To je sice ještě pořád za dlouho, ale aspoň budou mít fandové nad čím spekulovat. Že by se konečně někde v útrobách studia pracovalo na Crusader Kings III? Vývojáři se už zmiňovali, že engine dvojky příliš mnoho dalších rozšíření nezvládne a že je čas přemýšlet nad novým dílem.

Já bych se za nové zpracování středověké feudální Evropy rozhodně nezlobil, ale zároveň je pravda, že dvojka je i dnes naprosto krásně hratelná, takže by možná bylo zajímavější, kdyby se Paradox pustil do nějaké úplně jiné historické éry. Anebo kdyby opět popustil uzdu fantazii jako v případě skvělé sci-fi strategie Stellaris.

Co vy na to? Toužíte po pokračování některé série, nebo byste radši v říjnu viděli něco zcela nového?

zdroj: Archiv

Nejnovější články