Paragon od Epicu je sci-fi MOBA pro PC a PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Paragon od Epicu je sci-fi MOBA pro PC a PlayStation 4

5. 12. 2015 22:07 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nedávno oznámená novinka od Epicu s názvem Paragon vyložila karty na stůl. Původní spekulace o online střílečce jsou liché - Paragon je ve svém jádru naprosto čistá MOBA. Proti sobě stojí vždy dva týmy o pěti hráčích, na mapě jsou tři lajny a mezi nimi džungle, na lajnách jsou věže a v základnách zase jádro. Vývojáři ale nedělají izometrickou hru, spíše si berou inspiraci ze Smite a svých vlastních her z minulosti a tak se budete při hraní koukat na postavy z pohledu třetí osoby.

Paragon se bude ovládat jako střílečka, tudíž hodně záleží na vašich reflexech a schopnostech. Rozhodně nebude jedno, kam přesně míříte, kdy zaútočíte a jak se hýbete. Všechno tohle musíte vzít v potaz, stejně jako mapu samotnou, protože nemá jít o placku. Můžete očekávat různé kopce či údolí, která dobří hráči využijí ve svůj prospěch.

zdroj: Archiv

Zajímavě zní i blíže nespecifikovaný systém karet. Hraním si vyděláváte karty a postupně budujete a vylepšujete decky. Díky kartám lze vytvářet nové strategie a jejich různé kombinace prý mohou dramaticky měnit hratelnost. O systému karet toho ale vývojáři řeknou více až v příštích týdnech a měsících.

Samozřejmostí je pestrá škála hrdinů, ale kolik jich ve finále Epic chystá, nevíme. Zatím je jasné že Paragon vyjde na PC a PlayStationu 4. Na jaře příštího roku se spustí placený předběžný přístup do rozpracované verze hry, s otevřenou betou se počítá na léto 2016. Do bety se můžete přihlásit na oficiálním webu hry už teď.

zdroj: Archiv

Epic se na PlayStation Blogu pochlubil tím, že na hře dělá už přes dva roky a hráči PS4 verze se nedočkají obyčejného portu, ale plnohodnotné verze hry šité na míru konzoli od Sony. Na závěr snad už jen poslední zajímavost: Paragon počítá s podporou cross-play mezi PC a PS4, přičemž hra bude mezi oběma platformami synchronizovat váš progres, předměty a všechny ostatní myslitelné věci.

Nejnovější články