Pásová výroba ve Factorio s blížícím se opuštěním early accessu naposledy zdražuje
zdroj: Wube Software

Pásová výroba ve Factorio s blížícím se opuštěním early accessu naposledy zdražuje

3. 4. 2018 10:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Factorio je krásným příkladem toho, jak moc zlaté dokáží být české ručičky. Jako důkaz vám poslouží zhruba 26 tisíc hráčů, kteří se na Steamu společnými silami postarali o téměř dokonalé hodnocení 98 %. A další přibývají po stovkách. Hra se navíc neustále rozrůstá, s čímž souvisí i logické navyšování ceny v rámci předběžného přístupu. Ale i to rozrůstání dříve či později ustane. Spíš dříve.

Tvůrci Factoria v minulém týdnu vydali stabilní update s pořadovým číslem 0.16. Jeho součástí jsou nové možnosti ve výzkumu dělostřelectva, prvky terénu se dočkaly textur ve vysokém rozlišení, došlo k úplnému předělání generování map, dopad velkého počtu pásů na výkon počítače byl drasticky snížen (až o 800 %), nově můžete pásy osadit rozdělovači, které filtrují požadované materiály a spousta dalších vylepšení a vychytání bugů.

Po tomto zásadním updatu čeká Factorio poslední a prakticky nejdůležitější update 0.17, respektive 1.0. Jeho vydání značí přechod hry z early accessu do plné verze, k čemuž by mělo dojít v následujících měsících.

zdroj: Cinemart

S tím zároveň souvisí avizované navýšení ceny, ke kterému každopádně dojde již 16. dubna. Z dosavadních 20 eur se stane 30 dolarů (těžko říct, jak si to Steam přepočítá pro náš region). V tomto ohledu byste měli vědět, že studio Wube Software nikdy nehodlá dát Factorio do slevy. Máte tak poslední šanci ušetřit na opravdu skvělé hře, u které bez mrknutí oka prosedíte klidně i stovky hodin.

Nejnovější články