Pathfinder: Kingmaker převádí pen & paper předlohu do podoby izometrického RPG
zdroj: tisková zpráva

Pathfinder: Kingmaker převádí pen & paper předlohu do podoby izometrického RPG

20. 5. 2017 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trendy mají tendenci se stále opakovat, nejen v módě, ale i ve hrách. Dobrým příkladem může být žánr izometrických RPG her, který poslední měsíce zažívá obrození. Díky tomu jsme se dočkali her jako Pillars of Eternity, Torment: Tides of Numenera, Divinity: Original Sin I a II nebo Wasteland 2. A jak se zdá, tak žánru ještě ani náhodou nedochází dech. Tým Owlcat Games ve spolupráci s mistrem řemesla Chrisem Avellonem připravuje izometrické RPG Pathfinder: Kingmaker - videoherní adaptaci stolní hry na hrdiny Pathfinder od Paizo.

Předlohy znalí fanoušci už možná tuší, kde přesně se děj hry bude odehrávat, nám ostatním musí stačit název oblasti Stolen Lands (Odcizené země), o kterou se budeme rvát všemi možnými silami.

V roli válečníka, čarodějky, klerika nebo třeba zloděje se vydáváte na průzkum potvorami zamořené země, přičemž odhalujete historické události a současné konflikty zdejšího světa. Byť se jedná o čistě singleplayerový zážitek, nemusíte všechno oddřít sami. Na cestě vás bude provázet několik společníků s vlastními příběhy a názory.

Pathfinder: Kingmaker zdroj: tisková zpráva

Pathfinder: Kingmaker však nebudete jen obyčejný dobrodruh, co má za úkol vyhladit zdejší farmu, ale také vladařem vlastního království, které si budete sami formovat zabíráním nových území oblasti Stolen Lands. Nepůjde ale jen o stavbu pevnosti a pocit, že jste si postavili něco, kde si můžete odložit zlato.

Království bude živoucím ekosystémem, který se má formovat podle vašich rozhodnutí v příběhu, najatých společníků a způsobu, jakým se chováte k lidem. Budete moudrým králem, který se stará o všechny stejně? Nebo si zvolíte cestu tyrana a necháte si všechno pro sebe? Volba je čistě na vás.

Pathfinder: Kingmaker zdroj: tisková zpráva

Detaily o hře se dozvíme během regulérního představení hry v rámci PaizoConu v Seattlu. A za připomenutí stojí, že kromě původní pen and paper RPG předlohy existuje velice dobře hodnocená karetní hra, která má i svou digitální podobu, a pracuje se také na onlineovce, jež uspěla před několika lety na Kickstarteru.

Nejnovější články