Peklo zamrzlo: Blizzard vydal Diablo na GOG, následovat bude Warcraft I & II
zdroj: tisková zpráva

Peklo zamrzlo: Blizzard vydal Diablo na GOG, následovat bude Warcraft I & II

7. 3. 2019 18:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Blizzard nás zase jednou překvapil a zase se to točí kolem Diabla. Na rozdíl od absolutního PR fiaska jménem Diablo Immortal je to ale tentokrát překvapení pozitivní. Blizzard se domluvil na spolupráci s GOG a první na ráně je Diablo. Od dnešního dne je tak na polské digitální distribuci k mání zakladatel žánru hack & slash, respektive akčních RPG, a to za necelých devět eur.

Vydáním na GOG si Diablo odbývá svoji digitální premiéru, neboť doposud nebylo k dostání ani na Battle.netu, ani na Steamu, ani nikde jinde. Pokud jste chtěli Diablo, museli jste si prostě sehnat krabičku.

Pro pořádek se sluší dodat, že na GOG je k mání jen a pouze původní Diablo. Datadisk Hellfire byste tam bohužel hledali marně. Svým způsobem ale můžeme říct, že po zakoupení dostanete Diabla dvě. Jednu původní verzi, běžící ve 20 fps a v SVGA grafice. Druhá verze má pak nativní kompatibilitu s Windows 10, hromadu oprav bugů a podporuje vysoká rozlišení. Možnost výběru, jakou verzi spustit, najdete v launcheru.

Diablo podporuje také multiplayer skrze původní verzi Battle.netu, takže můžete hrát ve čtyřech lidech jak online, tak přes TCP/IP. Hraní přes Battle.net ale může vyžadovat úpravu portů v routeru a firewallu, k čemuž vám poslouží tenhle šikovný návod.

zdroj: Archiv

Další prosím...

Je otázkou, jaké další klasiky od Blizzardu se na GOG objeví a kolik jich celkem bude. Bylo by lákavé myslet si, že tam bude časem všechno, co je starší než třeba StarCraft II, ale stačí se podívat na Battle.net. Blizzard si tam totiž třeba takové Diablo II i Diablo II: Lord of Destruction sám prodává.

K nalezení je tam i původní StarCraft, který je zadarmo, zatímco StarCraft: Remastered si můžete na Battle.netu zakoupit. Warcraft III byste tam sice hledali marně, ale zase si můžete předobjednat nedávno oznámený remake Warcraft III: Reforged.

Zatím z oficiálního webu Diabla víme jen to, že se časem na GOG objeví první a druhý Warcraft. Jenže za jak dlouho to bude a v jaké přesně podobě se tam tyhle klasické strategie objeví, zatím nevíme. K ostatním hrám se Blizzard zatím nevyjadřuje, respektive říká, že „v současné době nejsou žádné plány“. To se týká konkrétně třeba datadisku Hellfire i Diabla II.

Nejnovější články