Penny Arcade Adventures série vstane z hrobu v třetí epizodě
zdroj: tisková zpráva

Penny Arcade Adventures série vstane z hrobu v třetí epizodě

30. 8. 2011 14:31 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Humorná a zároveň absurdní dobrodružství Gabea a Tycha budou v rámci epizodické série Penny Arcade Adventures přeci jenom pokračovat. Nit, původně čtyřdílné série, se roztrhla po vydání druhé epizody, na kterou příští rok naváže trojka v podání týmu Zeboyd Games. Že je neznáte? Pak si na Steamu povinně sežeňte balík dvou satirických a parodizujících, ale herně skvělých RPG Cthulhu Saves the World a Breath of Death VII. V obou případech jde o nápodobu 16bitových RPG japonského stříhu (NES šablona) za pár šupů, které pobaví tím, jak nepřímo a chytře kopou do všech zažitých herních i popkulturních klišé.

Zpět k Penny Arcade Adventures. První dva díly měli na svědomí vývojáři z týmu Hothead (také DeathSpank) a odvedli výbornou práci. Po vydání druhé epizody však otcové Penny Arcade Krahulik a Holkins oznámili, že série končí a další díly už nebudou – zřejmě kvůli vytíženosti týmu Hothead. Příběh třetí epizody tak Holkins dokončil alespoň v textové podobě na webu Penny Arcade. Pokud budete třetí epizodu od Zeboyd Games hrát, asi byste to číst neměli.

S ohledem na dosavadní hry Zeboyd Games je možné, že třetí Penny Arcade Adventures nenaváže na komiksový vizuální styl prvních dvou epizod a převlékne se do 16bit hávu, jak naznačuje první obrázek. Může to však být jenom klamání tělem, protože žádné konkrétní informace o hře zatím k dispozici nejsou. Nevíme tedy, na jakých platformách hra vyjde, jestli to bude na všech třech (PC, PS3, X360), jako předchozí tituly.

Nejnovější články