PES 2019 přišlo o Ligu mistrů, místo toho nabídne Beckhama a Nedvěda
zdroj: tisková zpráva

PES 2019 přišlo o Ligu mistrů, místo toho nabídne Beckhama a Nedvěda

10. 5. 2018 17:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Fotbalová sezóna pomalu končí, a to znamená jediné – HURÁ, BUDE MISTROVSTVÍ SVĚTA! Už se moc těším. Ale to bohužel není pointou následujícího článku. Ten se věnuje něčemu, co se děje každý rok – představení nového dílu série Pro Evolution Soccer. PES 2019 dává na odiv nový trailer, do něhož zatáhlo Coutinha s Beckhamem, a rovnou dává všem nedočkavcům k dispozici předobjednávku.

Nejdřív ono video. Víc než „cool“ muzika a střih mě zaujal moment přibližně v 25. vteřině, kdy Coutinhova střela prošla do sítě s velkým přispěním mizerného zákroku brankáře. Že by si vývojáři vzali k srdci výtky o brankářských supermanech a udělali z mužů v rukavicích opět obyčejné lidi?

Brzo spekulovat. Milovníky fotbalové historie každopádně potěší dva slavné góly Davida Beckhama, který se letos ve hře objeví coby vzácný host v současné, a vypadá to, že i mladé verzi. Jedním gólem je jeho geniální trefa z poloviny hřiště proti Wimbledonu, tím druhým pak přímý volný kop z poslední minuty kvalifikačního zápasu proti Řecku. Branky vhodné zvěčnění.

zdroj: Archiv

A teď se pojďme pobavit o tom nejdůležitějším – o penězích. Ty hýbou světem a můžete si díky nim dovolit cokoliv, třeba luxusní jachtu obsypanou diamanty nebo půlku Neymara, a nějaké ty korunky by po vás ideálně chtěli i v Konami. Už teď vám v předobjednávce nabízejí standardní edici za 1 700 Kč, o 100 Kč dražší Beckhamovu edici (dostanete v ní navíc… no hádejte, Tonda Panenka to není), a pak prémiovou legendární edici.

Ta vás vyjde na peprných 2 400 Kč (aspoň na konzolích; na Steamu jsou ceny kvůli převodu z eur o něco nižší), a co z toho budete mít? Nic až tak zásadního. Kromě zmiňovaného Beckhama ještě obří hromadu hráčských smluv do multiplayerového módu MyClub, a pak také jednoho legendárního hráče z jedenácti možných. Nevím, zda budete mít na výběr nebo jestli vám příslušného důchodce přiřadí los, ale je tu například Diego Maradona, Oliver Kahn nebo náš zlatovlasý, Zlatým míčem oceněný Pavel Nedvěd.

Nedvěd, to byl panečku hráč. Docela rád bych ho opět virtuálně provětral, protože ze hry EURO 2004, kterou jsem kdysi pařil na PlayStationu 2, na něj mám samé pěkné vzpomínky. Uměl dát gól odkudkoliv, blonďatý chebský snajpr.

A určitě to nebude jediný licencovaný hráč. Samotní fotbalisté jsou ostatně reální už tradičně, PES má spíš problém s ligami a kluby. A to by se letos mohlo změnit, protože ačkoli série přišla o svou ceněnou exkluzivní licenci na Ligu mistrů (schramstne ji letos FIFA?), podle úniku informací zveřejněného třeba na Eurogameru se to rozhodla nahradit právě nákupem práv na větší počet světových lig.

Extrémně drahou Premier League bych sice úplně nečekal (byť určité týmy, například Liverpool, uvidíme v plné kráse), ale zbytek Evropy by možná Konami se svým oproti EA titěrným rozpočtem pokrýt mohli. A výrazných změn se údajně dočkal právě multiplayerový MyClub, který mě loni hodně zklamal.

Tak uvidíme, a než uvidíme, doporučoval bych nevyhazovat nesmyslné množství peněz za předobjednávky. Poslední dva ročníky mě sice velmi bavily, ale nerad bych se napotřetí draze spálil, Nedvěd nenedvěd.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články