PlayStation 4 u nás bude asi 29. listopadu - AKTUALIZOVÁNO
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 u nás bude asi 29. listopadu - AKTUALIZOVÁNO

23. 8. 2013 16:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Aktualizace, 23. 8.: Na oficiálním Facebooku SONY CZ / SK se v komentářích pod jinou novinkou objevila od tohoto účtu věta: "Vážení, uvedení nového PS4 je plánovano v Česku na 29. listopadu." Zatím nám žádná tisková zpráva nepřišla, na webu o tom nemají ani slovo.

Aktualizace: Podle zpráv ze včerejšího dne, které Games.cz zjistilo, by měla česká Sony vydat během dneška tiskovou zprávu, ve které stav vydání PlayStation 4 v ČR objasní. Nakonec by se měla ČR v seznamu zemí, kde bude PS4 launchovat ještě letos, prý přeci jen objevit. Tisková zpráva potom napoví víc.

Původní zpráva: Nová generace konzolí sice začíná už letos, ale pro nás zřejmě ne. My si budeme muset počkat a podobně jako v případě startu současné generace konzolí se v první vlně asi nedočkáme. Microsoft už oznámil že Xbox One u nás letos nebude a teď vydala Sony formou tiskové zprávy seznam startovních zemí, mezi kterými nejsme. Jak už vás včera Aleš informoval, PlayStation 4 vyjde v Americe 15. listopadu, v Evropě 29. listopadu. Bohužel je to datum, které si do kalendářů nemusíte poznamenávat. Zatím to podle onoho seznamu vypadá, že se s námi v první vlně nepočítá.

Zatím nezbývá než předpokládat, že u nás bude PS4 dostupná až v příštím roce, pokud se tedy něco ze strany české Sony nezmění. Trošku vtipné je, že pro Sony je před Českou republikou přednější Guatemala, Panama i Peru. PS4 tam totiž vyjde také v listopadu letošního roku, stejně jako v jiných zemích Latinské Ameriky, jak oznámila Sony. V první vlně je pak samozřejmě i západní, jižní a severní Evropa, jen na ten střed/východ se jaksi zapomnělo.

Jakékoliv informace o launchi tak berte u obou konzolí trochu s rezervou, protože nás se s největší pravděpodobností netýkají. Nic vám samozřejmě nebrání koupit konzoli v zahraničí, protože jak Xbox One, tak PlayStation 4 nebudou mít regionální omezení. Takže například konzole koupená v Německu vám bude fungovat už v listopadu, netřeba v takovém případě čekat na oficiální launch u nás. Druhou možností je sáhnout po šedém dovozu, kterého u nás jistě bude nemálo, ale pak se musíte chtě nechtě rozloučit s oficiální podporou ze strany české Sony/Microsoftu. A nebo si prostě počkat na oficiální uvedení u nás.

Nejnovější články