PlayStation 4 update přinese editor videí a další užitečné novinky
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 update přinese editor videí a další užitečné novinky

17. 4. 2014 10:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sony dohání resty v oblastech, ve kterých PlayStation 4 pokulhává, a důkazem toho je update 1.70, v jehož rámci se představí hned několik nových a užitečných funkcí. Tou první a nejpropagovanější je aplikace SHAREfactory - jde o software, který konečně umožní editovat v PlayStation 4 nahraná videa.

Něco podobného PS4 chybělo, protože když už se namáháte s nahráváním nějakého klipu, nejspíše s ním pak chcete něco dělat a absence elementárních editovacích prvků tohle značně komplikovala. Kromě střihu budou v SHAREfactory k dispozici filtry, přechody, speciální efekty, přidávání vlastní hudby - prostě základní sada, která udělá z nahraného materiálu něco víc, než jen vyseknutý kus hraní.

Další skvělá věc pro ty, co rádi s herním videem pracují, je rozšíření sdílení. Už nebudete odkázáni jen na sdílení před Facebook, videa lze stáhnout i na USB disk a nahrát z počítače jinam. Sice by bylo ještě lepší, kdyby šlo rovnou z rozhraní nahrávat kam jen chcete, ale i tak je to krok vpřed. Tím spíš, že lze konečně vypnout HDCP ochranu, což otevírat možnost nahrávat videa přímo z HDMI výstupu.

Pokud o nahrávání videí nemáte zájem, mohla by vás oslovit ještě jednat novinka z updatu. Už dříve byla představena placená funkce automatického stažení hry. Nyní ale půjde předem koupené hry stahovat s předstihem, abyste mohli hrát v minutě, kdy bude hra oficiálně vydána. Drobnost, ale pokud se na nějaký titul opravdu těšíte, je to příjemné.

Update 1.70, který tohle všechno umožní, vyjde "brzy", což znamená maximálně do dvou týdnů. Tažení PlayStation 4 stále nezastavuje a drží si celkem výraznou setrvačnost prodejů. Sony třeba oznámila, že k 6. dubnu už bylo prodáno 7 milionů kusů PS4. Zprávy o tom, že tablety vytlačují tradiční konzolové hraní byly vskutku předčasné...

zdroj: Archiv

Nejnovější články