PlayStation 4 vám konečně dovolí změnit PSN online ID
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 vám konečně dovolí změnit PSN online ID

10. 10. 2018 16:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Sony šlo zjevně do sebe a začalo si odškrtávat hráči dlouho žádané služby. Před dvěma týdny konečně opustilo svou osamocenou komůrku a přidalo se k ostatním s cross-playem Fortnite napříč PlayStationem, Xboxem, PC a dalšími platformami. Nyní odpovídá na další věky trvající žádost – možnost změnit své ID v PlayStation Network.

„S radostí oznamujeme, že brzy začneme s testováním dlouho očekávané funkce, která vám umožní změnit PlayStation Network Online ID na PlayStationu 4,“ píše se v oficiální zprávě na blogu PlayStationu. Ještě tedy nemá smysl žhavit konzoli a přepisovat Geeky_Nerd na WinnerWinnerChickenDinner357.

Plánovanou funkci je nejprve potřeba otestovat na uživatelích, kteří se již přihlásili do beta programu systémových aktualizací. Beta s možností změnit uživatelské ID sice nemá stanovený začátek (kromě výše zmíněného „brzy“), ale jistojistě skončí na konci listopadu.

Neznamená to ale, že by nová funkce byla hned poté dostupná všem uživatelům PlayStationu 4. Plnohodnotné vypuštění do světa totiž nastane až zkraje roku 2019. Pokud jste si už nyní naprosto jistí svou novou přezdívkou, pak jste v suchu. První změna ID je totiž zdarma.

Ale pokud se vám poté z nějakého důvodu zachce sáhnout po ještě drsnějším jméně (například EpicSantaStrikesBack), už si připlatíte. Každá změna vyjma první vás vyjde na 10 eur. Pokud jste aktivními členy programu PlayStation Plus, zaplatíte pouze polovinu.

Peníze ale budou tím menším problémem. Se změnou ID si totiž neporadí zdaleka každá hra. Hladká kompatibilita je zaručena jen u titulů, které vyšly letos po 1. dubnu. Tehdy se zjevně začalo s implementací této služby do všech her, aniž bychom o tom věděli.

U her vydaných před tímto datem už nemáte takovou jistotu. Zvláštní péče se dočkají tituly, které patří k nejhranějším, ale méně populární hry a hry z PS3 a Vity mohou s jiným ID dělat vyložené problémy.

V takovém případě vám pomůže jedině návrat k úplně původnímu ID, který je bezplatný (zpráva už ale neuvádí, zda opětovný návrat k předešlému používanému ID bude rovněž zdarma, nebo si za něj zaplatíte podruhé). Nicméně, jakmile se nová funkce naplno rozjede, Sony zveřejní seznam všech her, které ji podporují.

Nejnovější články