Plošinovka Dead Cells dostala finálního bosse, novou obtížnost a chystá se z early accessu
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Dead Cells dostala finálního bosse, novou obtížnost a chystá se z early accessu

7. 3. 2018 13:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Napůl Dark Souls, napůl Castlevania. To je roguelike plošinovka Dead Cells, která svou obtížností trápí statisíce hráčů již od 10. května. Tehdy se vydala rozsévat zmar do Early Accessu na Steamu, ve kterém postupně vzkvétala díky zásadním updatům. Nyní dostala šestý a poslední příval novinek, po kterém už ji čeká jen plnohodnotné vydání.

Šestý update je z hlediska hratelnosti poměrně zásadní. Přidává totiž nového bosse, který je zároveň poslední překážkou na vaší cestě za dokončením hry. Nečekejte tak žádného papírového panáka s terčem na hrudi, ale pořádného rytíře s cool zbraní a devastujícími útoky. Samozřejmě na malém plácku, abyste se mu jen tak nevyhnuli.

Tento boss by měl představovat opravdovou výzvu, ale pokud i jeho porazíte stylově na kytaře místo gamepadu, pak asi uvítáte možnost čtvrté, nejbrutálnější obtížnosti Nightmare. Ta už vám skutečně nedá nic zadarmo.

zdroj: Vlastní

Šestý update dále představuje úplně novou lokaci s pomrkávajícím názvem The Castle, kterou zaplavily další dva druhy nepřátel. Ale ne všechny novinky jdou čistě proti vám. Váš odvážný bojovník teď umí lépe uhýbat, nepřátelům to může nandat holými pěstmi a některé úrovně (Fog Fjord, Graveyard, Sepulchre a Ossuary) proběhne díky zkrácení jejich délky rychleji.

Nic moc velkého po tomto updatu už neočekávejte. Tvůrci ze studia Motion Twin vydají jen pár miniupdatů, které opraví chyby, doladí hratelnost a celkově hru připraví na vydání. Stále tedy nevíme, kdy přesně k této události dojde, ale stane se tak na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články