Plošinovka Trine 3 se bez fanfár najednou objevila na pultech obchodů
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Trine 3 se bez fanfár najednou objevila na pultech obchodů

21. 8. 2015 14:35 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nenápadně, překvapivě, skoro potají. Trine 3 si v předběžném přístupu na Steamu pobyla několik měsíců a ani jsme se nenadáli a hra je venku. Plošinovka, která přímo navazuje na předchozí díl je od dnešního dne k dostání na GOGu, Steamu a Humble Store za příjemných 22 eur. Na GOGu je hra přitom z nějakého důvodu levnějších a vyjde vás tam jen na 16 eur.

"Jsme nadšení! Sérii Trine jsme teď díky přesunu do plně hratelného 3D světa posunuli na novou úroveň a nemůžeme se dočkat na reakce hráčů a médií. Doufáme, že naše nápady a vizuální styl budou inspirovat hráče stejně jako nás. Vítejte do nové a nádherné kapitoly v sérii Trine!," napsal nadšeně v tiskové zprávě šéf Frozenbyte, Lauri Hyvärinen.

Třetí Trine je ve svém jádru v podstatě stejná hra jako jednička i dvojka, jen s tou velkou změnou, že tentokrát tu 3D není jen na parádu, ale jde o plnohodnotný hratelný prostor, kdy na hru v některých jejích částech nahlížíte jako na klasickou 3rd person akci. Předchozí díly byly svojí hratelností jako staré 2D plošinovky, kdy jste šli zleva doprava, což se teď ve třetím díle mění.

zdroj: Archiv

I tentokrát hra nabídne vedle singleplayeru také kooperativní režim až pro tři hráče a to jak online, tak lokální. Jen je možná škoda, že se vývojářům z Frozenbyte nepodařilo udělat kolem vydání Trine 3 větší humbuk. Hra by si ho zasloužila - když vyšla před pár měsíci v rámci předběžného přístupu na Steamu, vyšumělo to internetem docela rychle a vlastně logicky.

Tehdejší verze nebyla kompletní a někteří hráči prostě jen čekali, až vyjde hotový produkt. Jenže ta se teď na digitální pulty obchodů dostala opět bez fanfár a už jí utekl i moment překvapení. Zrovna Trine by neuškodil a hra by z něj mohla těžit, vzhledem k oblíbenosti prvních dvou dílů a velké změně 3D prostoru u trojky.

Bohužel se tohle studiu nějak nepodařilo a tak tu najednou máme Trine 3, které je možná super, ale buzz, hype, word of mouth a další hezká nečeská slova ji nějak minula. Jestli v tomhle smyslu early access uškodil a podepíše se to nějak na prodejích je těžko říct a uvidíme to až za pár měsíců. Na Steamu Trine ale zatím sbírá většinou pozitivní recenze, takže vývojáři minimálně co do kvality vedle zřejmě nešlápli.

Nejnovější články