Po osmnácti letech se vrací stealthová série I.G.I.
zdroj: tisková zpráva

Po osmnácti letech se vrací stealthová série I.G.I.

20. 3. 2019 7:43 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft ohledně pokračování série Splinter Cells neustále mlží a my v redakci můžeme pouze doufat v oficiální odhalení na letošní E3. Když to nevyšlo loni, tak letos už je to na beton, nemyslíte? Nicméně, včera jsme se dočkali jiného a vpravdě nečekaného oznámení pokračování méně úspěšné stealthové série, jejíž první díl Project I.G.I. spatřil světlo světa o dva roky dřív než první Splinter Cell.

Vývojový tým z Innerloop Studios dal světu během svého krátkého života dvě vesměs povedené stealthové hry – Project I.G.I. a I.G.I.-2: Covert Strike. První vyšla v roce 2000 pod záštitou Eidosu, druhá o tři roky později s pomocí Codemasters. Obě dohromady prodaly přes milion kopií, nicméně studio po vydání dvojky zavřelo krám a série umřela na hodně dlouhou dobu.

V roce 2017 svitla první naděje na pokračování. Studio Artplan složené z některých vývojářů z Innerloop Studios ukořistilo práva na značku i hlavní postavu Davida Jonese a oznámilo započetí prací na regulérní trojce. Nemáme zprávy o tom, že by byl projekt zrušen, ale tato skutečnost se teď dá snadno vytušit.

zdroj: Archiv

Na scénu totiž vstupuje další studio Toadman Interactive (Immortal: Unchained), které oznamuje započetí prací na třetí hře z univerza I.G.I. S vývojem pomáhá jeden z vývojářů původních her a zatím jsou teprve ve fázi prototypování, s čímž souvisí chybějící obrázky a záběry z hraní, datum vydání oznámené až na rok 2021 a rovněž výzva všem fanouškům série, aby se s tvůrci podělili o to, co hře nesmí chybět.

Co by jí rozhodně chybět nemělo, je možnost ukládání v průběhu misí. Za tento nedostatek si jednička slízla nepříjemnou kritiku. O třetím dílu, který se prozatím jmenuje jednoduše I.G.I., se dozvídáme pouze to, že poslouží jako prequel celé sérii a dozvíme se v něm o samotném vzniku organizace I.G.I. (Institute for Geotactical Intelligence).

Jediné nic neříkající video naznačuje, že by případný název hry mohl znít I.G.I. Origins, což je sice dost nudné, ale dávalo by to smysl. Ovšem název je teď tím méně podstatným. Důležité je, aby tvůrci své snažení dotáhli do konce a naservírovali nám za pár let výbornou taktickou akci se zaměřením na kradmý postup. Takových totiž není nikdy dost a bůhví, jestli do té doby vůbec vyjde ten nový Splinter Cell…

Nejnovější články