Po úspěchu Nier: Automata přichází remake jedničky a nová mobilní hra
zdroj: Square Enix

Po úspěchu Nier: Automata přichází remake jedničky a nová mobilní hra

30. 3. 2020 10:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nier: Automata je jedním z nejlepších zářezů, které si v posledních letech připsalo šikovné studio PlatinumGames. Pro spoustu hráčů to bylo první setkání se značkou Nier, její první díl přitom vyšel už před 10 lety a Platinum na něm nemá žádnou zásluhu. Možná proto se o něm moc neví, ale to se díky remasteru pravděpodobně brzy změní.

Zatímco Nier: Automata má po třech letech na trhu na kontě 4,5 milionu prodaných kopií napříč všemi platformami a váží si ho hráči i kritici, původní Nier se za celou dekádu dostal sotva na půl milionu. Dařilo se mu v Japonsku, ale mimo jeho hranice šlo o prakticky neznámou hru.

A to se ji tvůrci snažili přiblížit západnímu trhu mladším hlavním hrdinou. Vznikly tak dvě verze: Nier a Nier Replicant, přičemž druhá jmenovaná se od Square Enixu a studia Toylogic dočká omlazení. Zapracuje se na dabingu, znovu se nahraje hudba, dokonce přibydou nové songy od skladatele Keiičiho Okabeho. Pravděpodobně se objeví nové postavy a možná i nová zakončení příběhu.

zdroj: Square Enix

Ten sleduje titulního mladého chlapce Niera (v úplně původní verzi jde o muže ve středním věku), který ochraňuje svou mladší sestru Yonah před monstry světa budoucnosti, ve kterém je lidstvo na pokraji vyhynutí. Jeho sestřička je vážně nemocná, a tak se Nierovým posláním stává hledání léku.

Remaster Nier Replicant ještě nemá datum vydání, ale oznámené platformy nasvědčují, že by k němu mohlo dojít ještě letos, protože se nepočítá s novou generací konzolí. Nier Replicant si zahrajete na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One.

zdroj: Square Enix

Square Enix kromě toho chystá ještě mobilní hru Nier Reincarnation, o které toho prozatím víme velmi málo. Vyjde na telefonech s operačními systémy Android a iOS a půjde o akční RPG stejně jako v případě velkých her.

Trailer prozrazuje, že tentokrát budete trpět samotou v místě zvaném The Cage. Na hře pracuje studio Applibot, zatímco o postavy se stará CyDesignation. Ale ani v tomto případě nedostáváme datum vydání.

PlatinumGames sice nepracují ani na jednom z nově oznámených Nierů, ale sami budou 1. dubna oznamovat svou letošní čtvrtou a zároveň poslední velkou novinu. Když máme to výročí Nieru a Square Enix k němu takto vrací, nemohlo by náhodou jít o plnohodnotný nový díl od Platinum?

Nejnovější články