Počet hráčů Apex Legends roste čtyřikrát rychleji než v případě Fortnite
zdroj: tisková zpráva

Počet hráčů Apex Legends roste čtyřikrát rychleji než v případě Fortnite

5. 3. 2019 7:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Apex Legends má za sebou velmi, ale opravdu velmi úspěšný první měsíc. Od vydání jsme byli svědky rapidně narůstajícího počtu hráčů – první den hru vyzkoušelo 2,5 milionu hráčů, čtvrtý den to bylo už 10 milionů a po týdnu celkem 25 milionů. Tvůrci už stihli přidat novou zbraň a Fortnite mezitím okopírovalo převratný „pingovací“ systém. Po měsíci se počet hráčů, kteří si hru alespoň jednou vyzkoušeli, vydrápal na 50 milionů.

Zpráva o novém milníku nepřišla ve formě prosté věty, ale v podobě svižného videa, které kromě 50 milionů hráčů odhaluje i další milionové a miliardové statistiky. Pro představu bylo použito 158 milionů finisherů, došlo k aktivaci 1,23 miliardy ultimátek, bylo rozmístěno 31 miliard pingů, někdo zaznamenal zabití pomocí Mozambique, jedné z nejhorších zbraní ve hře, a tak dále.

Zajímavé je porovnání Apex Legends s Fortnite. Druhá jmenovaná je v současnosti stále mnohem populárnější, ale jak ukazuje graf společnosti Roundhill Investments, to, co Apex Legends trvalo pouhý měsíc, zabralo Fortnite víc než 4 měsíce.

Neznamená to sice, že by novinka od Respawnu nutně musela sesadit krále z trůnu, nicméně mu slušně dýchá na paty. Růst se sice zpomaluje, ale překonání stovky milionů během několika měsíců rozhodně není nereálné. A s takovou událostí se tvůrci jistě opět pochlubí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články