Pochmurná adventura 11-11: Memories Retold odvypráví příběhy 1. světové války
zdroj: tisková zpráva

Pochmurná adventura 11-11: Memories Retold odvypráví příběhy 1. světové války

26. 4. 2018 15:13 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když dojde na zobrazování různých známých válek ve videohrách, s první světovou se tak často nesetkáte. A když už, tak většinou v podobě více či méně realistické střílečky. O úplně jinou formu se pokusil velice zajímavý projekt Valiant Hearts: The Great War, jehož autor se po hudební odbočce Lost in Harmony: Kaito’s Adventure vrací na krví zalitá bojiště s pochmurnou adventurou 11-11: Memories Retold.

Název hry napovídá jediné – samotný konec první světové války. Právě 11. listopadu v 11 hodin roku 1918 došlo ve francouzském městě Compiègne k podepsání příměří mezi Německem a státy Dohody. Těžko říct, co to vypovídá o samotné hře, která se představuje prakticky nicneříkajícím videem, ve kterém navíc zazní první dvě sloky básně Na flanderských polích z roku 1915.

Její slova napsal podplukovník John McCrae a logicky se v ní odráží jeho pohled na prožitou tragédii. Báseň se proslavila natolik, že se stala symbolem této války. Její text v originále i českém překladu naleznete zde.

zdroj: Archiv

Na hře je zajímavé její vývojářské zázemí. Hlavním týmem je studio DigixArt založené výše zmíněným autorem Valiant Hearts, kterému docela překvapivě vypomáhá studio Aardman známé animacemi ve stylu Wallace & Gromit a Ovečka Shaun (z videa to naštěstí na tyto plastelínové panáky nevypadá). Obě firmy pak spadají pod japonského giganta Bandai Namco.

Název hry, odrecitovaná báseň a zajímavý vizuální styl jsou v této chvíli bohužel jediné indicie. Hra se chystá na PC, PlayStation 4 a Xbox One zatím bez data vydání. Ale pokud bych měl tipovat, vsadil bych si na 11.11.2018, Den válečných veteránů.

Nejnovější články