Podívejte se do zamořeného Černobylu v hororu Chernobylite
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se do zamořeného Černobylu v hororu Chernobylite

7. 2. 2019 14:24 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Havárie Černobylské jaderné elektrárny ani po více než třiceti letech nepřestává lidstvo fascinovat a inspirovat. Vývojáři z polského studia The Farm 51 se jí už jednou věnovali v menším VR titulu, teď jí však věnují hlavní roli v survival sci-fi hororu Chernobylite. Má být příběhem konspirací, strachu, lásky, boje o přežití a posedlosti. Inu, vysoce radioaktivní prostředí v lidech probouzí nejrůznější věci.

I třicet let po výbuchu v Černobylu roste znečištění a radiace kvůli záhadné, nebezpečné látce „černobylitu“, která v zóně vznikla následkem exploze. V zóně i navzdory vysoké radiaci stále žijí ostatní stalkeři a začínají se tam dít divné věci, dosud sloužící jen jako báchorky ke strašení dětí. Vy se do Černobylu vracíte najít svou zmizelou přítelkyni a zjistit, proč se vlastně ztratila.

Musíte se vypořádat nejen s radiací a přítomností armády, ale také s okolními podivnostmi. Chernobylite podle vývojářů vyzve na souboj vaši příčetnost, protože coby jeden z vědců odpovědných za dávnou katastrofu bojujete hlavně s démony vlastní minulosti.

zdroj: Archiv

Hratelností půjde o sci-fi survivalový horor s prozkoumáváním relativně otevřeného, ale značně zneklidňujícího prostředí a nelineárním příběhem. Souboje s nástrahami zóny by měly být výzvou, ať už budete bojovat proti velmi lidským vojákům, nebo nelidskému nadpřirozenu. Zároveň si v ní musíte hledat vybavení a suroviny na výrobu a vylepšování nebo využívat znalostí reálné fyziky a chemie. Oprašte středoškolské učebnice.

S ostatními přeživšími stalkery můžete bojovat i spolupracovat, ale neměli byste jim plně důvěřovat, protože každý z nich má svou vlastní agendu, která se nemusí slučovat s tou vaší. Příběh vás nechá pracovat s důkazy, ale klidně se pravdě i vyhýbat, pokud usoudíte, že ji raději nechcete znát.

Polské studio The Farm 51 při vývoji pracuje s 3D skeny reálného Černobylu, které použilo už během vývoje herně-výukového programu Chernobyl VR Project, samozřejmě notně upravenými, aby měly tu správnou temnou atmosféru. Chernobylite využívá Unreal Engine 4 a je momentálně vyvíjen pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články