Podpořte tvůrce komiksu Usagi Yojimbo v trablích podporou hry na Greenlightu
zdroj: tisková zpráva

Podpořte tvůrce komiksu Usagi Yojimbo v trablích podporou hry na Greenlightu

15. 1. 2014 17:22 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Občas je pekelně těžké vyznat se projektech, které to zkouší na Steam Greenlight. Jinak si nedovedu vysvětlit, jak jsem mohl minout bojovku Usagi Yojimbo: Way of the Ronin, která přímo vychází ze stejnojmenného komiksu, co vychází i u nás.

Jeho hlavním hrdinou je rónin Usagi, což v japonštině znamená králík. Jde o skvělé samurajské příběhy, kde jsou všechny postavy stylizovány do zvířat a nebojí se ani příměsi fantasy. Za komiksem stojí Američan Stan Sakai, jenž dal hře také zelenou.

Nicméně, zelenou ještě hra nedostala na samotném Greenlightu, kde se válí už nějaký ten pátek. Nově ovšem přichází ještě morální a charitativní důvod, proč jí kliknout na ANO. Aniž bychom to nějak rozmazávali, rodina Stana Sakaie prošla v minulém roce velmi obtížným obdobím a kromě jiného je těžce finančně zatížena kvůli nezbytné lékařské péči. Komiksová komunita už se na příspěvek Sakaiovi složila a nyní chtějí tvůrci hry, kromě slíbených procent z výdělku, přenechat Sakaiovi veškeré zisky z prodejů za prvních 47 dní.

To opravdu není málo, byť samozřejmě musí Usagi Yojimbo: Way of the Ronin nejdříve vyjít. Ale k tomu může pomoci i váš klik na Greenlightu hry. Obsahově je hra klasickou mlátičkou ve starém stylu. Najdete v ní třináct úrovní, na padesát různých nepřátel a třináct bossů. Příběh odkývnul sám Sakai. Usagi navíc bude během hry odemykat nové útoky a komba. Prostě jde sympatický projekt. Tím spíše, že po čtvrtstoletí své existence se tak Usagi konečně dostává do herního prostředí.

...

Nejnovější články