Pokémon GO se dočkala aktualizace Gymů, na cestě jsou kooperativní bitvy s bossáky
zdroj: Vlastní foto autora

Pokémon GO se dočkala aktualizace Gymů, na cestě jsou kooperativní bitvy s bossáky

20. 6. 2017 11:16 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Loňský fenomén Pokémon GO během jednoho roku své existence sice přišel o řadu hráčů, ale neznamená to, že by na to konto vyšuměl. Právě naopak, dle průzkumů měla hra v dubnu letošního roku na 65 milionů aktivních uživatelů. I kvůli tomu se léto podle vývojářů z Niantic opět ponese v duchu roztomilých zvířátek z Pokéballu, které se dočkají kooperativní aktualizace. A navíc došlo k vylepšení soubojů v Gymech.

Ať už jste aktivní hráči, nebo jste kvůli nedostatku obsahu na hru zanevřeli, update by měl vnést čerstvý vítr do (po delší době) stereotypní hratelnosti a vylákat tak miliony hráčů zpátky do ulic. Již v tuto chvíli hráče čekají novinky v Gymech, ve kterých naleznete Photo Disc, ze kterého padají unikátní předměty. Dále přibyly Gym Badges, které trenérům slouží jako připomínky navštívených míst, jež lze navíc levelovat kvůli zisku bonusových předmětů v Gymech.

Tou možná ještě důležitější úpravou je zavedení celkem šesti pozic pro Pokémony jednoho týmu. Hráči toužící po zabrání daného Gym bodu musí porazit všech šest Pokémonů v pořadí, ve kterém byly do Gymu zařazeni. Každý Pokémon, který brání svůj tým, se nově potýká i se svou vlastní motivací bojovat, která klesá v průběhu času a při porážkách, čímž Pokémon ztrácí svou bojovou sílu (Combat Power). Trenéři z bránícího týmu ale mohou pokémony krmit bobulemi a obnovit jim tak morálku.

zdroj: Archiv

Druhá aktualizace je teprve na cestě, ale přinese do hry tolik žádané kooperativní souboje s názvem Raid Battles. V jistou dobu pro sebe Gym zabere obrovský Boss, kterého sami rozhodně nesundáte. Několik hráčů se musí spojit a společnými silami Raid Bosse porazit.

Trenéři budou mít možnost vytvářet i soukromé Raid skupiny, do kterých mohou pozvat přátele a vyrazit společně na Bosse. Za jejich poražení samozřejmě mohou padnout nové speciální předměty, a když budete mít štěstí, možná se vám podaří mocné Pokémony i chytit.

Další informace o obou dvou updatech najdete na oficiálním blogu PokemonGOLive.com

Nejnovější články