Pokračování adventurní strategie This Is the Police vás postaví do role policistky
zdroj: tisková zpráva

Pokračování adventurní strategie This Is the Police vás postaví do role policistky

30. 1. 2018 16:41 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

První This Is the Police jsem si vážně užil. Bavil mě projev cynického náčelníka policie Jacka Boyda, který těžce nesl fakt, že ho jeho nadřízení posílají do důchodu. Bavilo mě starat se o svůj tým strážníků, sledovat jejich postup kariérním žebříčkem a bát se o jejich životy, když se řítili do nebezpečné situace. Rovněž mě bavilo hrát na obě strany – znít jako poctivý chlap při veřejném projevu a přitom koketovat s mafií, abych si vydělal půl míče pro bezstarostný život zahořklého dědka. A letos to mě i vás čeká znovu v pokračování This Is the Police 2.

Ať už jste v roli Jacka Boyda dosáhli svého cíle, nebo jste při jeho plnění zařvali, s jeho návratem v druhém díle nepočítejte. Mrtvý policajt už nikomu nepomůže a toho ve výslužbě už nikdo zpátky nepřijme. Na scénu This Is the Police 2 tak přichází nová, mladá krev opačného pohlaví. Policejní okrsek města Sharpwood (tedy nového dějiště hry) dostala na starost šerifka Lilly Reed.

Třebaže nemá problémy s pitím a důvěrou v lidi jako její duchovní předchůdce, má mnohem větší problém s autoritou. Staří mazáci a namyšlení pitomci si zkrátka nenechají rozkazovat od nějaké ženštiny, která z nějakých záhadných důvodů zaujala místo šerifa. Kromě potírání zločinu vás tak čeká postupné budování své reputace a získání podřízených na svou stranu.

zdroj: Archiv

S tím tak trochu souvisí nové prvky. Stejní tvůrci z Weappy Studio se sice na toto konto moc nerozpovídali, ale slibují prohloubení manažerské části hry. Na vás bude starat se o vybavení strážníků a brát v potaz jejich individuální zkušenosti. Ale už to nebudou jen němé portréty, ke kterým si nedokážete udělat vztah. Znáte jejich síly a slabiny, jejich strachy a předsudky, a podle toho s nimi i jednáte.

První trailer dokazuje, že vyprávění neztratilo nic ze své působivosti. Situace se postupně vyhrocuje do až absurdních výšin, kdy roky zkoušený policista těžko drží své nervy na uzdě. Přitom pistolí ohrožuje záhadného muže jménem Warren Nash, který se z ničeho nic objevuje ve městě a kolem něhož se pravděpodobně točí hlavní zápletka.

Z videa je patrná i další věc. Grafický styl zůstává věrný prvnímu dílu, alespoň tedy ve smyslu jednoduchosti a barevné palety. Ale na rozdíl od předchůdce jsou v This Is the Police 2 rozpohybované cutscény namísto komiksových oken a lidské tváře už nejsou bez výrazu, ale bezpečně rozeznáte oči a ústa. Stále to vypadá a zní skvěle.

Ve videu sice neuvidíte ani neuslyšíte šerifku Lilly Reed, ale víme, že ji bude dabovat Sarah Hamilton, kterou můžete znát jako April Ryan z adventur The Longest Journey a Dreamfall. This Is the Police 2 vyjde ještě letos na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch. A pokud jste nehráli původní díl, tak zamiřte na Steam s pouhými pěti eury. Vážně to stojí za to.

Nejnovější články