Pokračování adventury The Inner World přinese boj s totalitou, praštěný humor a vyšší obtížnost
zdroj: tisková zpráva

Pokračování adventury The Inner World přinese boj s totalitou, praštěný humor a vyšší obtížnost

11. 7. 2017 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dětsky stylizovaná, leč vyprávěním dospělá adventura The Inner World vyšla již v roce 2013. Tehdy si u nás v recenzi vysloužila sedmičku hlavně kvůli školáckým chybám v ovládání a silné konkurenci. Zaujala naopak nevšední grafikou a tématy, jako jsou homosexualita, totalita a drogy. Nyní se po letech do podivné země Asposia vracíme a najdeme zde ještě podivnější lidi s flétnami místo nosu. Co bude úkolem hlavního hrdiny Roberta? Jako obvykle záchrana všeho a všech.

Robertova bedra však nepatří k těm největším, proto mu se záchranou Asposie pomůže kolegyně Laura a nově i věrný společník holub Peck. Asposiané skočili na špek zlotřilému obchodníkovi Emilovi, ze kterého se vyklubal diktátor ne nepodobný německému agresorovi z 2. světové války, toužící po odstranění všech nosoflétnistů. The Inner World: The Last Wind Monk se tak opět nebojí opřít do trochu jiných témat i přes stále dětsky vypadající, leč stylový vizuál.

Parta hlavních aktérů se vydává na strastiplnou cestu za nalezením posledního větrného mnicha, který dokáže zvrátit beznadějně vypadající budoucnost Asposie. Na cestě vás čeká vyhrávání na flétnu, louskání opravdu zapeklitých hádanek, procházení dobře známých oblastí, ale i nových, jako je letiště, myší farmy a lopatové hry, sázky se strýčkem Oboem o toaletní papír ve vězení, rozveselení bingoponíka a spousta dalších praštěných aktivit.

zdroj: Archiv

Protože byly hádanky v prvním díle leckdy až moc těžké (často ztížené právě nezvládnutým uživatelským rozhraním), druhý díl v tomto směru zavádí pomoc Asposianů. Pokud budete stejně bezradní, jako bývá obvykle Robert, můžete je požádat o pomoc. Dostanete malé pošťouchnutí, které přímo nevyzradí důležité informace, ale navede vás správným směrem.

The Inner World: The Last Wind Monk vychází letos 14. září na Steamu.

Nejnovější články