Pokračování šermířského Nidhoggu bude barevnější a nabídne více zbraní
zdroj: Vlastní foto autora

Pokračování šermířského Nidhoggu bude barevnější a nabídne více zbraní

30. 9. 2016 18:17 | Novinky | autor: Adam Homola |

Svérázná šermířská akce Nidhogg se přeci jen dočká pokračování, které "je tak očekávané, že jste ani nevěděli, že se chystá." Taková jsou slova tvůrce jedničky Marka Essena, řečeného Messhofa, který ve dvojce přitlačí snad na všechno, od grafiky, až po zbraně. Nicméně jádro hry by mělo podle prvních informací zůstat netknuté a tak opět půjde o zběsile rychlou, ale přesto taktickou snahu sejmout nepřítele a doběhnout na konec úrovně.

Úrovní bude v Nidhogg 2 přes deset a jak vidíte z obrázků a přiloženého teaseru, grafika hry se výrazně změní. Z prostých jednobarevných spritů a povětšinou monotónního prostředí taktéž o pár barvách se posouváme někam, kde to zavání regulérním pixel artem a poklonou směrem k 16 bitovým hrám.

Nidhogg 2 tak bude barevnější a pestřejší, pod což by se jistě podepsal i tamní zbrojař. Ten panáky vybavil nejen meči, ale také sekyrami a luky. Už tak rychlá akce bude ještě o fous náročnější, protože luk dokáže s dynamikou duelu zamávat zcela jiným způsobem, než ostří meče. Vedle singleplayeru a turnaje nabídne hra také lokální i online multplayer a soundtrack, který vám do uší pošle Mux Mool, Dose One, Daedelus a další podobné umělce.

zdroj: Archiv

Pokračování jedničky se dočkáme někdy v průběhu příštího roku na PC a „možná nějaké další platformy“. Kdy to přesně bude vývojáři ani nenaznačili, ale hru si mohou v těchto dnech vyzkoušet návštěvníci TwitchConu v San Diegu, tak snad nebudeme muset čekat dlouho.

Jestli jste už na Nidhogg, vydaný na začátku roku 2014, zapomněli, připomeňte si jej Lukášovou recenzí, z niž si hra odnesla solidní osmičku. Odvážnější povahy nechť zhlédnou i videorecenzi, která obohatí nejen vaše herní znalosti, ale především váš slovník:

zdroj: Archiv

Nejnovější články