Pokračování surrealistické adventury Tormentum inspirované malbami H. R. Gigera vás uvězní ve hře
zdroj: tisková zpráva

Pokračování surrealistické adventury Tormentum inspirované malbami H. R. Gigera vás uvězní ve hře

28. 10. 2018 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

OhNoo Studio před třemi lety debutovalo graficky pozoruhodnou surrealistickou adventurou Tormentum: Dark Sorrow. V ní vdechli život uměleckému stylu, který razili Zdzisław Beksiński a H. R. Giger (tvůrce Vetřelce). Zároveň hře dodali zajímavý příběh, pasující puzzly a těžké morální volby. Příští rok se dočkáte pokračování, které se zaobírá úplně jinou tematikou.

Grafický styl zůstává, ale příběh vás zavede jinam. Zatímco v jedničce jste se probudili ve vězení, ve kterém jste formou bolesti měli donekonečna odpykávat trest za něco, na co si nepamatujete, a následně jste unikali a objevovali svět tam venku, Tormentum II vás vezme do světa počítačů v budoucnosti.

Chopíte se role vývojáře, který touží po vytvoření hry, jejíž umělá inteligence by byla nerozeznatelná od chování lidí. Jednoho dne obdržíte balíček s podivným procesorem. Sice ho dáte stranou, ale od jeho příchodu začnete vídat podivné výjevy. Věci z vaší hry se začnou objevovat ve skutečném světě. Nebo počkat… Možná je to naopak.

zdroj: Archiv

Rozhodnete se tedy procesor použít. Jakmile ho vrazíte do svého počítače, váš život se radikálně změní. Najednou jste opět ve vězení, ale tentokrát na ostrově uprostřed moří. Moří uprostřed vaší vlastní hry. A jak záhy zjistíte, někde došlo k chybě. Zdejší prostředí není vůbec tak přátelské, jak jste ho naprogramovali.

A co víc, místní si šuškají o jisté osobě, bohu, který žije na nejodlehlejším ostrově světa. Jenže nikoho takového jste do své hry nevytvořili. Tak kdo to může být? Nezbývá vám, než to zjistit na vlastní pěst napříč 130 obrazovkami s úžasnými, ručně malovanými výjevy (dvakrát tolik oproti jedničce).

Podivný příběh je tedy opět přítomen, stejně jako nevídaný grafický styl, spousta hádanek a morálních rozhodnutí. Tormentum II vyjde 20. června 2019 na Steamu.

Do té doby si můžete ukrátit čekání další adventurou studia. Roztomilá a mnohem barevnější TSIOQUE vychází již 7. listopadu taktéž na Steamu. Hra má dokonce demo, ale je staré tři roky, takže nemusí úplně odpovídat plné hře.

Nejnovější články