Pokud nejsou vaši obyvatelé ve strategii Community Inc spokojení, začnou vše vypalovat
zdroj: tisková zpráva

Pokud nejsou vaši obyvatelé ve strategii Community Inc spokojení, začnou vše vypalovat

26. 6. 2017 16:53 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

V budovatelských strategiích platí jedno zlaté pravidlo – obyčejní lidé jsou vašimi nepřáteli. Vy jim ze svého nebeského sedla stavíte budovy a dáváte práci, a ti nevděčníci nikdy nejsou dostatečně spokojení. Stačí zapomenout vztyčit jednu policejní stanici, školu nebo kasino, a už se stěhují pryč. A vaši obyvatelé/otroci/mučitelé z chystané Community Inc jdou ještě dál. Pokud je patřičně neuspokojíte, tak vaši/svou vesničku jednoduše zapálí.

Nacházíte se v podivné říši, kde vedle sebe žijí lidé, chodící stromy, chodící šutry a velké modré kočky. Vaši obyvatelé zvaní Lingové vás sice poslouchají na slovo a dláždí cesty, budují baráčky či stloukají ploty, ale pakliže nemají dost svého oblíbeného jídla nebo podobných libůstek, bude průšvih. Žádné protesty, snížená efektivita nebo podobná polovičatá řešení. Všechno shoří. I Lingové. Sednou si do chalupy vlastnoručně přeměněné v pohřební vatru a pomstychtivě se na vás budou šklebit, dokud je nestráví oheň.

Jde o dost radikální vyjádření nesouhlasu, ale aspoň vám tímhle způsobem hra okamžitě napoví, že něco děláte špatně. Horší je, že taková nápověda zároveň tak trošku znemožní nápravu všech problematických deficitů. Ze spáleniště lanýže nevypěstujete. Na druhou stranu, devadesát procent chlápka, co chtěl lanýže, právě poletuje v povětří coby jemný prach, takže problém se vlastně možná vyřešil sám.

zdroj: Archiv

Do toho všeho se musíte starat ještě o profit (protože peníze jsou potřeba i v sebevražedné pohádkové říši) a o obranu. Někteří návštěvníci sice budou hodní obchodníci, ale jiní se rozhodnou vás dobýt, a v tu chvíli je potřeba mít připravené defenzivní budovy nebo pořádně namotivované, šťastné Lingy. Pokud šťastní nebudou, umíte si představit, že to asi nedopadne nejlíp. Když jsem byl menší, rád jsem si představoval, že Denethor při svém plamenném pádu z Minas Tirith vzal pár skřetů s sebou, ale i kdyby ano, poměr cena-výkon je to přesto dost příšerný.

No, zkrátka se musíte snažit, aby se vaše komunita měla dobře, a to nejen kvůli zatvrzelým malým žhářům. Štěstí obyvatel totiž zároveň nějakým způsobem udržuje v provozu místní portály, které… Upřímně řečeno se mi nepodařilo zjistit, k čemu přesně slouží, ale každopádně jsou důležité. Takže dávejte pozor na konkrétní vlastnosti a chutě jednotlivých Lingů a buďte připraveni na všechno – nepřátelský nájezd, špatné počasí, dokonce i na náhodné události, které z vašeho sídliště vmžiku udělají bdělou noční můru.

Vášnivé budovatelské stratégy čeká horké léto. Community Inc totiž už brzo vyjde na Steamu za dosud blíže neurčenou cenu.

Nejnovější články