Polská adventura Apocalipsis láká na grafiku jako ze středověkého kodexu a kapelu Behemoth
zdroj: tisková zpráva

Polská adventura Apocalipsis láká na grafiku jako ze středověkého kodexu a kapelu Behemoth

28. 2. 2018 9:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když jste nezávislé studio a vytváříte klasickou point-and-click adventuru, musíte mít nutně v rukávu nějaký tahák, aby se nad vámi okamžitě nezavřelo propadliště dějin. V případě Apocalipsis: Harry at the End of the World je tou zvláštností estetika jako vystřižená ze starých středověkých kodexů. Těmihle depresivními obrázky plnými lebek a divných pokroucených potvor se bude krásně vyprávět příběh o ztrátě, smrti a konci světa.

Harry je mladý chlapec, pro něhož právě nastala apokalypsa. Zemřel totiž někdo, kdo mu byl opravdu velice blízký. Ale náš hrdina si direkty osudu nenechá líbit a podnikne protiútok. Vydá se do podivné země plné příšerností, aby si svou milou odvedl zpátky do světa živých. Musí překonat spoustu hádanek a vyhnout se různým monstrům inspirovaným lidovými legendami 15. století.

Se hrou je velmi úzce spjatá metalová skupina Behemoth, což je věta, která možná pošimrá zapadlé koutky vaší paměti. Podobný scénář jsme tu totiž už jednou měli v případě hororu Inner Chains, kde se dabingu ujal Tomasz Wróblewski alias Orion. Tentokrát se k mikrofonu postavil Adam Darski neboli Nergal, jehož strašidelný hlas si můžete poslechnout v traileru, a celá skupina se postarala o soundtrack.

zdroj: Archiv

Jak asi sami slyšíte, hudba není nikterak metalová – velmi pěkně hraje na dobovou strunu a účinně podkresluje atmosféru. Pokud vás Apocalipsis svou kombinací klasických mechanik a pozoruhodné estetiky zaujala, můžete si ji koupit už teď. Na Steamu za ni dáte 7 dolarů, nebo si připlatíte za Wormwood Edition, kde najdete ještě soundtrack a digitální artbook. Vylepšená edice bude týden po vydání zlevněná o čtvrtinu.

Nejnovější články