Polské překvapení na závěr E3: oznámení Gorky 21!
zdroj: tisková zpráva

Polské překvapení na závěr E3: oznámení Gorky 21!

11. 6. 2011 18:54 | Novinky | autor: Martin Bach |

Pamatujete si ještě zajímavý žánrový mix taktické akce, adventury a RPG, který v roce 1999 vyšel pod názvem Gorky 17? Předpokládáme, že ano, protože v našich končinách se tato hra těší poměrně dobré pověsti (svého času ji do češtiny přeložil Andrej Anastasov) a pamětníků je mezi vámi určitě více než dost. I proto lze počítat s tím, že vás potěší oznámení polské firmy TopWare Interactive, která si až do ukončení E3 nechala v rukávu oznámení vzniku Gorky 21 – přímého následovníka Gorky 17.

Abychom byli přesní, Gorky 17 už se jednoho pokračování, nebo lépe řečeno prequelu, dočkala už v roce 2003, kdy vyšla jen o trochu hůře přijatá hry Gorky Zero. Gorky 21 by ale mělo být už pokračováním v pravém slova smyslu. V rámci propracovaného postapokalyptického světa bychom se měli dočkat především rozsáhlých možností vývoje postav a zbraní. K tomuto účelu budeme využívat především nanotechnologie a speciální crafting systém, který vývojáři pro Gorky 21 připravují. Autoři slibují i propracované bitvy s bossy ve speciálních arénách a hratelnost, kterou si užijí jak začínající, tak hardcore hráči a pamětníci celé série.

Vzhledem k tomu, že steampunkový výtvarný styl se začíná v poslední době opět dostávat do módy, může se Gorky 21 trefit do vkusu poměrně širokého publika. Jediný zádrhel může být snad je v tom, že původní autoři z Metropolis Software se již před dvěma lety, kdy CD Projekt společnost zavřel, rozprchli do jiných společností. Snad se tedy novým vývojářům povede navázat na všechny kvalitní prvky, které Gorky 17 ve své době přineslo. Gorky 21 vyjde v posledním čtvrtletí roku 2012 a doufejme, že na první obrázky a konkrétnější informace nebudeme čekat moc dlouho.

Nejnovější články