Ponorková simulace Cold Waters z dob studené války naváže na Red Storm Rising
zdroj: tisková zpráva

Ponorková simulace Cold Waters z dob studené války naváže na Red Storm Rising

29. 9. 2016 11:59 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pamětníci her na motivy špionážních thrillerů Toma Clancyho možná vzpomenou na stařičký titul z dílen MicroProse Red Storm Rising. Vyšel již v roce 1998 a přenesl hráče do válečného konfliktu v moderní Evropě na palubě ponorky. Pokud na onu stísněnou atmosféru stále s láskou vzpomínáte, zpozorněte – do stejných vod se můžete vrátit v duchovním nástupci s názvem Cold Waters.

Název je svým způsobem vypovídající – hra se odehrává především na severní polokouli během fiktivní eskalace krize v rámci probíhající studené války. USA zachytily Sovětskou flotilu směřující k Islandu a vy v roli osamoceného kapitána musíte nebezpečí zlikvidovat a zabránit další eskalaci konfliktu, která by vyústila v použití jaderných zbraní a vzájemnému zničení obou států.

Vaším cílem je napadání konvojů, souboje s loděmi, ponorkami i letectvem, stejně jako výsadky SEALS speciálů. V tom všem budete mít k dispozici moderně vybavenou ponorku, která má v arzenálu naváděná torpéda, řízené střely i ona speciální komanda SEALS.

Až se podíváte na videu, můžete hru podpořit v Greenlightu  na Steamu, kde se Cold Waters prezentuje nejen akčními záběry, ale také obrázky ze strategické a simulační části hry. Z těch hlavních prvků autoři vypichují intenzivní realtime souboje, čtyři desítky různých typů lodí či ponorek. Všechny samozřejmě vystavěné na základě reálného výzkumu, byť ten je v případě moderní vojenské techniky poněkud omezený.

Fantazii se meze nekladou v otázce příběhu a ve vybudování dynamické kampaně, realistický by na druhé straně však měl být slibovaný model sonaru a s tím spojený průzkum nepřátelských vod. K tomu navíc tvůrci z týmu Killerfish Games slibují přinést realistické chování sovětských jednotek.

Pokud se tvůrci dokáží prosadit na Greenlightu a vzbudit zájem hráčů, rádi by pak hru vydali pro PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články