Postapo RPG Wasteland 3 nabídne kooperaci, vozidla i nový systém dialogů

29. 9. 2016 10:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud se vám líbilo postapokalyptické RPG Wasteland 2, jistě vás potěší, že studio inXile oznámilo vývoj třetího dílu. Ačkoliv základ hry zůstane stejný, dočkáte se několika výrazných změn, mezi něž patří přesun děje do zamrzlého Colorada nebo zakomponování kooperativního multiplayeru, který nejvíce evokuje systém z Divinity: Original Sin. Stejně jako v případě dvojky chtějí inXile získat peníze skrze crowdfunding na platformě Fig, konkrétně se pokusí vybrat 2,75 milionu dolarů.

Základní rysy trojky jsou stejné, proti povedené dvojce hráče nečeká žádný divoký zvrat. Pořád půjde o partu Rangerů, kteří se snaží udržet v chodu svět po konci světa. Příběhová linie bude reagovat na vaše rozhodnutí a právě větvení příběhu by mělo být jednou ze složek, na které tvůrci ještě více zapracují.

Stejně tak by měl být prohloubený tahový soubojový systém a ve hře se objeví i vozidla. Přepracovaný bude systém dialogů, který si tentokrát vzali do parády scenáristé Torment: Tides of Numenera. Čekejte tak tradičnější, větvené dialogy, které mohou ovlivňovat vaše schopnosti. Velkou roli bude hrát i vaše základna, kterou si vylepšujete, čímž se odemykají nové úkoly, a rozhodnutí, která budete muset učinit v rámci interakce s obyvatelstvem.

Hlavní bude jediný přeživší týmu November, jednotky Rangerů, která byla vyslaná do zamrzlé pustiny Colorada. Podobně jako ve zbytku Ameriky, i zde najdete ztracené technologie, různé lidské frakce a samozřejmě i šílence, kteří po apokalyptických událostech obvykle rostou jak houby po dešti, a pokud možno, slučují se do nejrůznějších kultů. Nikdo tu ovšem o Rangerech z jihu a pouštní pustiny neslyšel, takže vlastně budete misionáři nového pořádku. Budete budovat reputaci své organizace od základu a měnit celou tvář území.

Wasteland 3 zdroj: tisková zpráva

Multiplayer je kooperativní, přičemž každý hráč kontroluje jednu skupinku Rangerů. Hrát můžete společně online a plnit jednotlivé mise, ale můžete se i rozdělit a hrát asynchronně. Nemusíte být oba v jeden čas připojení, ale počítejte s tím, že vše, co provedete, se projeví i ve hře vašeho kamaráda. Aby se pak nedivil, že tábor, v němž dříve přátelsky obchodoval, najednou chce jeho hlavy na rampouchu. Pokud vás ale kooperativní multiplayer neláká, Wasteland 3 nabídne i klasickou linii pro jednoho hráče.

Změny v rámci boje se týkají hlavně týmových schopností. Základní systém z dvojky rozšíří schopnosti, které pracují pro zbytek týmu. Půjde třeba oslabit nepřítele, aby jej mohl jiný Ranger snáze dodělat, nebo na sebe jeden z nich upoutá pozornost, aby chránil zbytek skupiny apod.

Vozidla budou určená hlavně pro rychlejší přesun a skladování zásob, abyste se dostali dál, nebo měli větší šanci přežít v extrémní situaci. Pokud si ale na vozidlo namontujete střeleckou věž, můžete se s ním zapojit i do boje.

Základna kromě výše zmíněných nových úkolů nabídne i řadu dalších možností. Stane se z ní, dnes už v RPG celkem tradiční, opravdová základna, která má ve hře významnou roli a ne jen místo, kde přezbrojíte. Shromažďujete zde materiál, provádíte výzkum, navazujete rádiový kontakt s jinými osadami a snažíte se vytvářet zásobovací a obchodní linie. Snad tu nebude nějaký chlapík, který vám bude pořád říkat, že nějaká osada potřebuje vaši pomoc…

Wasteland 3 zdroj: tisková zpráva

Na vizuální stránce hry inXile spolupracuje s bratry Bischoffovými ze studia The Brotherhood, které má na kontě povedenou adventuru Stasis. Právě oni stojí za prvními ukázkami ze hry.

Kampaň bude na Figu spuštěná za týden. Kdy hra přesně vyjde, nevíme, ale už je jasné, že tentokrát vyjde současně na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články