Postavte si špióny do latě, Sigma Theory opouští early access
zdroj: tisková zpráva

Postavte si špióny do latě, Sigma Theory opouští early access

22. 11. 2019 17:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Svět se co nevidět změní jednou provždy. Nově odhalená teorie sigma obrátí životy všech vzhůru nohama, dopady jsou nepředvídatelné a dalekosáhlé. Na vás, vaší agentuře a skvadře špehů bude zajistit, aby z největšího vědeckého objevu v historii Země měla největší užitek právě vaše zem. A to jakýmikoliv prostředky.

Sigma Theory je tahová strategie s prvky RPG zasazená do alternativní, lehce sci-fi verze studené války, v níž mají všichni podstatně větší sklon k punku a neonové stylizaci. Hlavním hybatelem je ona tajemná teorie sigma, o jejíž plody se porvete s agenty ostatních mocností.

Vtip je ale hlavně v tom, že ústřední motiv, nové technologie, jsou vlastně neznámou i pro vás samotné, což může leckdy ústit v nečekané a mnohem zásadnější důsledky vašich rozhodnutí, než je na první pohled patrné. S nástroji, co dosud lidstvo nepoznalo, je nutno zacházet s nejvyšší opatrností, jinak řečeno.

zdroj: Archiv

Krom pomyslných dýk a plášťů využijete i diplomacii, potažmo vydírání či nenápadnou manipulaci. Různých frakcí, lobby, skupin a politiků je ve hře přes sto, rozhodně tedy nehrozí geopolitické kolbiště, v němž by bylo hned jasné, kdo v ruce drží jaké karty. Ale když se někomu obzvlášť nebude chtít spolupracovat, vždycky můžete zavelet k únosu. S pytlem na hlavě a pistolí u spánku bývají papaláši najednou svolnější k debatě.

Máte-li náladu na trochu špionáže, kontrašpionáže a výslechů, zatímco si volnou rukou pipláte tým agentů a postupujete vzhůru po technologickém stromě, Sigma Theory se jeví jako něco přesně pro vás. Hra je ode dneška k dostání na Steamu v plné verzi, kde vás v momentální desetiprocentní slevě vyjde na 16 eur.

Nejnovější články