Povedená strategie Northgard se letos dočká vydání na konzolích
zdroj: Vlastní foto autora

Povedená strategie Northgard se letos dočká vydání na konzolích

4. 6. 2019 14:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Strategií vychází v posledních letech zoufale málo. Jednou z těch lepších, v tomto případě dokonce skvělých, je rok starý Northgard od tvůrců zajímavého RPG Evoland. Realtimová strategie připomínající některými svými prvky Civilizaci se na počítačích těší takové popularitě, že se studiu Shiro Games vyplatí investovat do konzolových portů.

Při pohledu na Steam Charts Northgardu musím smeknout. Tvůrcům se zjevně podařilo udržet si stálou komunitu, která v průměru čítá kolem tisíce v jednu chvíli připojených hráčů. Hra už se dočkala tří DLC, z nichž každé přidává další vikinský klan. Těch je v základu šest, na které se můžete těšit i v případě konzolových verzí.

Každý klan má jiné výchozí vlastnosti a nabídne tak o trochu jiný zážitek. Pustíte se s ním do příběhové kampaně Rig’s Saga, otestujete své schopnosti kooperace s kamarády na mnoha mapách a vyvoláte konflikt s jiným hráčem, třeba na mapě po konci světa.

zdroj: Archiv

Ve hře se váš zvolený klan postupně rozpíná zabíráním nových území, kdy se nevyhnete sběru surovin ani bojům. Ale kromě nepřátel se budete potýkat i s ročním obdobím, jehož zimní fáze přináší největší výzvu.

Vydání konzolové verze Northgardu zatím nemá datum, jen letošní rok, ale zuby si mohou brousit majitelé PlayStationu 4, Xboxu One i Switche. Tvůrci zároveň ubezpečují, že ovládání na gamepadu nebude namáhavé, uživatelské rozhraní mu bude ušité na míru a oba obří updaty Ragnarok a Relics z PC verze nebudou chybět.

Nejnovější články