Pratchettova dcera pracuje na unikátní adventuře Lost Words, ve které píšete vlastní příběh
zdroj: Modus Games

Pratchettova dcera pracuje na unikátní adventuře Lost Words, ve které píšete vlastní příběh

5. 10. 2018 17:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Napadlo vás někdy napsat knihu? Jistou slečnu z 2D adventury Lost Words ano, a jak budete pročítat řádky jejího deníku, význam vět se začne zhmotňovat a ze samotných slov se stanou klíče k překonání mnoha překážek. Když už nic jiného, námět to je vskutku originální.

Není to tak dávno, kdy se objevila podobná hra Haimrik, ve které jste rovněž četli příběh a tahali předměty z jeho slov. Jenže Lost Words: Beyond the Page jde – jak už název napovídá – o kousek dál, až za stránky deníku, který je středobodem hry.

Kreslená postavička nejprve tančí po inkoustem popsaných stránkách, sem tam čapne některé z nabízených slov a přilepí ho do věty, aby si tak vytvořila most na další dvoustranu. Avšak někdy nepřeskočí na nový list, ale zavítá do kouzelného světa, který postupně pohlcují plameny.

zdroj: Archiv

V tu chvíli se z Lost Words stává na pohled regulérní plošinovka, ve které ale stále pracujete se slovy. Slovesem „uhasit“ se zbavíte plamenů v cestě, slovem „růst“ pozvednete půdu pod nohama. To vše v doprovodu velice klidné hudby a minimalistické grafiky.

Hlavním lákadlem je sice unikátní hratelnost točící se kolem hraní si se slovy, ale příběh by snad mohl zdárně sekundovat. Ostatně, pokud vám nevadilo vyprávění v Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Thief, sérii Overlord, nebo třeba Risen, pak se nemáte čeho bát. Všechny hry totiž spojuje spisovatelka Rhianna Pratchett, dcera Terryho Pratchetta.

Lost Words: Beyond the Page má sice do vydání daleko, protože se s ní počítá až někdy v příštím roce, ale už během vývoje sbírá jedno ocenění za druhým, o čemž se můžete přesvědčit na stránce na Steamu. Kromě počítačů se počítá i s podporou Xbox One.

Nejnovější články