Pražské studio Geewa získalo investici ve výši 82 milionů korun
zdroj: tisková zpráva

Pražské studio Geewa získalo investici ve výši 82 milionů korun

6. 6. 2014 11:00 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv se oči herních pardálů upínají spíše k produkci Kingdom Come: Deliverance, další čeští vývojáři atakují i jiné horizonty. Takové pražské studio Geewa patří mezi významné tvůrce mobilních a casual her, například Pool Live Tour. Momentálně má firma Miloše Endrleho ve vývoji čtyři nové tituly a své aktivity bude zřejmě ještě rozšiřovat díky investici skupiny KKCG a jejího dceřiného fondu Springtide Ventures. 

Pro případ, že neholdujete finančním zprávám, KKCG je investiční a finanční společnost patřící do rukou Karla Komárka, jednoho z nejbohatších českých podnikatelů. Do Geewa plánuje napustit bratru tři miliony eur (82 milionů korun) a získat tak "významný minoritní podíl" na řízení studia. Peníze mají být využity na vývoj dalších her a na marketing.

"Investice nám umožní efektivnější akvizici nových hráčů a stabilizaci našeho zázemí. Po úspěchu s Poolem jsme všechno investovali do dalšího vývoje, nyní se chceme zaměřit na efektivnost jak v oblasti akvizice nových hráčů, tak v oblasti monetizace našich her," cituje server iHned slova Miloše Endrleho, spolumajitele Geewa, který byl hostem Fight Clubu #96.

Celkově se Geewa prý zaměří na tvorbu menšího počtu kreativnějších a jednodušších her spíše mobilního ražení.

Nejnovější články