Přelomové závody se dočkají pokračování. Chystá se nový Test Drive Unlimited
zdroj: tisková zpráva

Přelomové závody se dočkají pokračování. Chystá se nový Test Drive Unlimited

4. 3. 2020 10:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Test Drive je jednou z nejdéle trvajících závodních sérií na trhu. Její první díl se objevil už v roce 1987 a od té doby vzniklo na dvě desítky pokračování, odboček, experimentů a dalších forem závodění. Mladším hráčům se série zapsala do paměti skvělým Test Drive Unlimited, který se trochu nečekaně dočká třetího dílu.

Test Drive Unlimited byl svého času, tedy v roce 2006, přelomovou závodní arkádou. Otevřený svět havajského ostrova Oahu byl gigantický, exotický a překrásný. Hra měla spoustu prvků simulujících běžných život, které napomáhaly uvěřitelnosti.

Po celém ostrově jste si mohli kupovat nemovitosti, svou postavu jste převlékali do výrazných barev, když jste si chtěli koupit nové vozidlo, museli jste fyzicky zajet k dealerovi aut skutečných značek a v jeho showroomu si navolit specifikace nového kousku, což vyvolávalo silné pouto mezi řidičem a sporťákem a tak dále.

Hra byla prostě svá a neomezovala se jen na prosté závodění. Byla radost prozkoumávat otevřený svět, stejně jako v něm plnit nejrůznější výzvy, ať už šlo o „sportovní taxi službu“, nebo možnost přepravit nějaký raritní historický kousek přes půl mapy, přičemž se vám odečítal zisk za každé škrábnutí a sjetí ze silnice.

A nikdy nezapomenu na závod kolem celého ostrova, který trval rovnou hodinu, a samozřejmě že jsem to na cílové rovince nezvládl, vyletěl z vozovky a přišel o prvenství… 

zdroj: Archiv

Test Drive Unlimited byl výborný. Proto zamrzel jeho nástupce z roku 2011, který sice oživil hratelnost off-roadovými závody, ale předchozí zábavný jízdní model a celé kouzlo se jaksi vytratily.

A spolu s nimi i celá pod-série Unlimited. Poslední hrou se značkou Test Drive bylo Ferrari Racing Legends od Slightly Mad Studios (Need for Speed: Shift, Project CARS), když nepočítáme odbočku Gear.Club Unlimited, kterou nepočítá nikdo.

Co se se značkou dělo dál? Na konci roku 2016 její práva zakoupila společnost Bigben Interactive, která o dva roky později koupila studio Kylotonn. Dejte si dvě a dvě dohromady a máte výsledek. Co ale dosud mohlo být jen pouhou spekulací, je nyní potvrzenou informací.

zdroj: Archiv

Šéf vydavatelství ve společnosti Nacon (přejmenovaná Bigben Group, mateřská společnost Bigben Interactive) Benoit Clerc prozradil nový díl v rozhovoru pro Venture Beat: „[Kylotonn] sídlí v Paříži a Lyonu. Specializují se na závodění. Dělají off-roadové závody WRC a dělají jednostopé závody TT Isle of Man. Momentálně pracují na našem dosud největším projektu, kterým je další hra ze série Test Drive Unlimited.“

Studio Kylotonn má dlouhou historii s oficiální licencí WRC, jejíž poslední díl WRC 8 vyšel loni v září a odnesl si od nás solidní sedmičku. Druhý díl motorek TT Isle of Man 2 vychází už 19. března. Jak série WRC, tak série TT Isle of Man se přiklánějí spíš k simulaci než k arkádě, ale pravý opak platí o průměrné V-Rally 4.

I když nejde o vyložené pecky, zkušeností se závodními hrami mají ve studiu dostatek. Ale otevřený svět je pro ně novinkou. Tedy za předpokladu, že třetí Test Drive Unlimited bude kráčet v alespoň některých stopách svých předchůdců. Jednou z těch stop by mohla být i přítomnost motorek, se kterými naštěstí mají v Kylotonnu zkušenosti.

Studio zároveň vyvíjí vlastní technologii jménem KT Engine ušitou závodním hrám na míru, která navíc počítá s PC, PlayStationem 4, Xboxem One, ale i Switchem. Potenciální platformy bychom tedy měli a nezbývá než doufat, že nový díl bude alespoň tak dobrý jako první, a mnohem lepší než druhý.

Nejnovější články