Příběhová adventura Kim oživí románovou klasiku Rudyarda Kiplinga
zdroj: tisková zpráva

Příběhová adventura Kim oživí románovou klasiku Rudyarda Kiplinga

7. 1. 2016 11:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Rudyard Kipling je sice znám především kvůli Knize džunglí, nicméně k jeho stěžejním dílům patří vynikající román Kim, který se odehrává v Indii a sleduje takzvanou Velkou hru - zákulisní soupeření Ruska a Velké Británie o území střední Asie. Hlavním hrdinou je Kimball O'Hara, sirotek žijící na ulicích Láhauru, jehož osudy můžete rozehrát v konverzační survival adventuře Kim, která se objevila na Kickstarteru.

Ačkoliv v Kimovi můžete bojovat, plížit se, krást apod, hlavním těžištěm hratelnosti je to, jak Kima formujete. Skrze konverzace a vývoj postojů hlavních románových postav k vám vytváříte při každém hraní jiný Kimův příběh. Tvůrci zdůrazňují, že i když ve hře půjde střílet a hrát některé pasáže akčněji, hlavní jsou konverzace a survival prvky kombinované s důrazem na RPG (v původním smyslu zkratky, tedy roleplay). Ostatně, Kim nemůže zemřít, když mu klesnou životy na nulu, musí strávit nějaký čas dáváním se dohromady. A čas je klíčový, protože hra vždy končí Kimovými 18. narozeninami, aby zakončila příběh ve stejné době jako román.

Jelikož se pokaždé svět vygeneruje trochu jinak, nemůžete se cestu naučit a každé hraní je unikátní. Vždy ale ve hře najdete osmnáct měst, mezi nimiž cestujete vlakem a známé postavy jako je Tešú láma, Mahbúb Alí nebo plukovník Creighton. S postavami si vytváříte vztahy, stejně tak formujete Kimovy schopnosti a určujete, jak se bude podílet na Velké hře, jakou roli zaujmete ve společnosti a prostě jakého uděláte z Kima člověka.

Tvůrci z The Secret Games Company chtějí hru pojmout jako zábavnou poctu významnému spisovateli. Momentálně už mají v rukách hratelnou verzi a prošli úspěšně i Steam Greenlightem. I proto chtějí na Kickstarteru jen 5 tisíc liber, které by mohli s přehledem vybrat. Navíc nabízí učitelům hru, až bude dokončená, zdarma, pokud by ji chtěli využít při výuce. Kromě videí se další informace o Kimovi dozvíte na kickstarterových stránkách, kde můžete na dokončení hry i přispět nějakou korunou. Tvůrci plánují v březnu spustit early access a plnou verzi vydat v druhé polovině roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články