Příběhové DLC pro StarCraft II o devíti misích vás vyjde na čtyři stovky
zdroj: tisková zpráva

Příběhové DLC pro StarCraft II o devíti misích vás vyjde na čtyři stovky

2. 12. 2015 12:50 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jedním z překvapení letošního BlizzConu bylo oznámení nových příběhových misí do StarCraft II. Datadisk Legacy of the Void sice hlavní příběh uzavřel (recenze), ale prostoru pro vedlejší dobrodružství je ve světě StarCraftu pořád dost. Využije toho ghost November Annabella Terra, kterou znáte pod zkráceným jménem Nova. Za ni si příští rok zahrajeme celkem ve třech epizodách Nova: Covert Ops, přičemž každá nabídne tři příběhové mise.

Vývojáři na stránkách Battle.net odhalili cenu, kterou si v době BlizzConu nechali pro sebe. Všechny tři balíčky vás vyjdou na 15 euro a budou vycházet postupně. První tří mise vyjdou nejpozději 19. června (nebo dříve) a poslední tři se objeví nejpozději 1. prosince (nebo dříve). A prostřední balíček vyjde někdy mezi tím. Příjemné je, že kvůli Nova: Covert Ops nemusíte vůbec kupovat StarCraft II.

S cenou 15 euro se počítá ovšem pouze pro předobjednávky "season passu" - jednotlivé epizody si můžete koupit i samostatně, ale už za lehce vyšší cenu. Každá epizoda o třech misích vás samostatně vyjde na 7,5 euro. Momentálně si lze předobjednat pouze všechny tři epizody dohromady, přičemž jednotlivě budou k mání až po vydání první epizody, jak se píše na webu hry.

Jestli vás zajímá jen blonďatá agentka, můžete si stáhnout zdarma StarCraft II: Starter Edition a k němu si tenhle v podstatě season pass dokoupit. Do jakéhokoliv jiného StarCraftu (II) tak investovat vůbec nemusíte. Vedle StarCraft II bude Nova: Covert Ops vyžadovat internetové připojení, registraci na Battle.net a jeho desktopovou aplikaci.

zdroj: Archiv

Není jasné, kdy přesně se má DLC odehrávat, ale bude to za vlády císaře Valeriana Mengska, tudíž o žádný prequel nepůjde a s Arcturem se už nepočítá z důvodů známých z konce Heart of the Swarm. Vláda mladého Mengska je v Nova: Covert Ops v ohrožení, protože císař nečelí jen politické opozici, ale má potenciálně větší problémy.

Několik ghostů Dominionu se pod jeho vládou v akci ztratilo a stopa vede k tajné terranské skupině Defenders of Man. Vy se jako Nova musíte ponořit do konspirace dřív než bude pozdě. Nejen pro Mengska, ale pro celý Dominion. Cílem je pomoct Valerianovi znovu nastolit mír a pořádek.

Vývojáři slibují, že mise uvedou filmečky, jen zatím není jasné, jestli půjde o tradičně pohledné rendery, nebo scén v herním enginu. Ale sázím spíše na druhou variantu. A jak už to u Blizzardu bývá, za předobjednávku všech devíti misí dostanete menší bonus. Tentokrát to ale není nic do Heroes of the Storm nebo jiných her od Blizzardu, ale do StarCrarftu II.

StarCraft II: Legacy of the Void zdroj: tisková zpráva

Předobjednávka vám zajistí herní portrét Novy a skin pro jednotku ghostů, obojí v rámci SCII. Devět misí za čtyři stovky může vypadat jako málo obsahu za moc peněz, ale pokud v rámci season passu dostaneme dlouhé a zábavné mise s uceleným vedlejším příběhem a několika super filmečky navrch, mělo by to celé stát za to.

Pro fanoušky je navíc dalším menším bonusem fakt, že vývojáři věnují novou minikampaň právě Nově, která se měla svého času dočkat vlastní hry, ale jak dobře víte, StarCraft: Ghost nikdy nevyšla. Nově se pak do hloubky věnovala alespoň nejedna kniha...

Nejnovější články