Připlouvá Battlefleet Gothic: Armada 2 a s ní i Necroni, T'au a Tyranidé
zdroj: tisková zpráva

Připlouvá Battlefleet Gothic: Armada 2 a s ní i Necroni, T'au a Tyranidé

24. 1. 2018 13:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mé radostné povykování se v redakci nesetkalo s úplným pochopením. Ale první Battlefleet Gothic: Armada jsem měl opravdu rád, a tak oznámení druhého dílu mne nemůže nechat chladným. Tím spíš, že ve hře bude tucet frakcí a dějově už navazuje na aktuální dějovou linii Warhammeru 40,000. Události Gathering Storm a Abaddonova třinácté tažení poslouží jako základ pro „několik kampaní“.

Pokud jich bude několik, znamená to, že tvůrci ze studia Tindalos pro některé hlavní frakce vytvoří vlastní příběhovou kampaň. Když už hovořím o frakcích, tak tady je jejich výčet: Imperiální námořnictvo, Space Marines, Adeptus Mechanicus, Necroni, Chaos, Aeldari korzáři, Aeldari Craftworldy, Drukhari, obchodní a ochranné flotily T’au, Orkové a Tyranidi.

Tady už si musí najít každý, ať už preferuje Impérium, bohy Chaosu, vymírající Eldary (pardon, Aeldary) všeho druhu, šiřitele Většího dobra, dynastie robotických zabijáků bohů a nebo všežravé úlové bioflotily. Samotný trailer ukazuje i pár nováčků, ale hlavní je spíš mluvený text. Ten potvrzuje, že hrát budeme v éře, kdy už je znovu aktivní Guilliman, zmínky o znovuzrozeném bohu se musí týkat nové frakce Eldarů Ynnari, která uctívá boha smrti Ynneada a v jejich řadách bojuje i jeho avatar Yncarne.

zdroj: Vlastní

Vážně jsem zvědavý na to, co tvůrci v kampani vymyslí a zda se budou držet oficiální dějové linie a nebo vymyslí vlastní zápletky. Z toho prvního by se nabízela vesmírná bitva předcházející pádu Cadie či zoufalý střet flotily všech nástupnických kapitul Blood Angels s úlovou flotilou Leviathan nad Baalem. Případně epický střed korzárů prince Yriela a poté i flotily Yannari s útočnými silami uctívačů Nurgleho nad Iyandenem.

Vymyslet se toho dá hodně, ať už z oficiálních zdrojů a nebo vlastní iniciativy. Uvidíme s čím Tindalos, ještě letos, přijdou. Battlefleet Gothic: Armada 2 vyjde na PC.

Nejnovější články