Proč Games.cz přesouvá streamy videí na Mixer
zdroj: Vlastní foto autora

Proč Games.cz přesouvá streamy videí na Mixer

3. 12. 2019 18:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak jste si asi všimli, naše poslední tři streamy proběhly mimo YouTube. Původně šlo o provizorium, ze kterého se ale nyní stává vynucený dlouhodobější plán a je fér, abychom tyto přesuny vysvětlili. Zároveň je ale třeba říct, že na YouTube nekončíme, stále tam najdete záznamy všech našich videí včetně těch, která jsme streamovali přes Mixer.

Na počátku byla naše chyba plynoucí z nevědomosti. V rámci testování nových streamovacích karet jsme v soukromém streamu, který viděli dva lidé, použili 4K video nejmenované společnosti. Algoritmus soukromé video promptně našel a společnost podala stížnost, která vyústila v první sankci na našem účtu. Nevědomost hříchu nečiní, ale prostě jsme se poučili, že ani soukromé video není de iure v pořádku.

Problém je v tom, že dle informací v FAQ měla první sankce vyústit v týdenní zákaz streamování (již natočená videa můžeme nahrávat pořád). Bohužel, už se blížíme druhému týdnu a stav je stále nezměněn. A tak jsme se začali hrabat v různých FAQ a zjistili, že česká verze FAQ říká, že ban je na 7 dní, a anglická na 90 dní. Takže jsme museli najít řešení, jak zprostředkovat streamy.

Rozhodování, zda Twitch, nebo Mixer nakonec vyhrála mladší platforma, kde se nám zdálo o chlup intuitivnější rozhraní. A Mixer je pro nás celkově příjemným překvapením, protože kvalita streamu je vynikající, subjektivně nám přijde lepší než na YouTube a pro zájemce je zde řada gamifikovaných komunitních funkcí.

Podtrženo, sečteno, věc se má aktuálně takto: Nevíme, kdy nám vyprší zákaz streamování na Youtube (pravděpodobně se jedná o oněch 90 dnů, ale podle zkušeností lidí na internetu ani to nemusí být jistota), i když se tuto věc stále snažíme vyřešit. Rušit subscribe na Youtube Games.cz určitě nemusíte, najdete zde všechna naše odvysílaná videa, včetně těch, která streamujeme na Mixeru, a to většinou s cca hodinovým zpožděním.

Pokud se nyní budete chtít účastnit živých streamů, zapište si někam náš kanál na Mixeru, případně se dívejte do našeho programu, kde je link. Na našich stránkách se samozřejmě budou objevovat i upozorňující články s embedem streamu.

Pokud za námi na Mixer zavítáte a budete komentovat a ptát se, budeme jen rádi. Ostatně, už náš LongPlay Crusader Kings II ukázal, že komunikace s vámi může fungovat úplně stejně dobře.

Nejnovější články