Project Wight proti sobě postaví Vikingy a monstra – ale jinak, než byste čekali
zdroj: Vlastní foto autora

Project Wight proti sobě postaví Vikingy a monstra – ale jinak, než byste čekali

2. 11. 2016 18:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zdánlivě na téhle zápletce není nic výjimečného. V alternativní realitě, v prostředí sychravé Skandinávie, vedle vikinské populace dožívají i zbytky druhu čtyřnohých bytostí, kterým vlastně můžeme říkat monstra. Jelikož je evoluce neustálým soupeřením druhů a protože Vikingové rádi bojují a berou si trofeje, není divu, že kontakt mezi nimi a těmito stvořeními je většinou násilný. Klasika. Jenže ve hře s prozatímním označením Project Wight je malý dějový zvrat – vy hrajete za čtyřnohé bytosti, které svůj evoluční boj prohrávají.

Vaši roli celkem jasně stanoví hned začátek videa. Jste ještě mládě, které je rychlé, lépe se schová ve stínu… a právě sleduje, jak Vikingové porcují mrtvolu vašeho otce, kterého před chvíli skolili. Jako mládě vás zabije i slabý příslušník homo sapiens a tak nezbývá než prchnout a skrýt se v útrobách hor, kde je poslední útočiště v jeskyni obklopující tajemný strok (který hádám, že bude pro Vikingy Yggdrasil).

V druhé části videa je ukázaná hra za dospělého jedince, který se před lidmi schovávat nemusí a jasně ukazuje proč. Prokusování krčních tepen, velká síla, schopnost plachtit, to vše z vás dělá predátora, který ale stejně musí být proti lidem vybaveným štíty, zbrojí a paletou zbraní opatrný. Ostatně, viděli jste, jak dopadl váš otec.

zdroj: Archiv

O mnoho víc zatím o hře nevíme. Stojí za ní nově vzniklé nezávislé studio The Outsiders, v jehož čele stojí David Goldfarb, který patřil ke klíčovým členům studia DICE (Battlefield) a poté působil jako šéf vývoje PayDay 2 ve studiu Overkill. Zkušeností má tedy dost a nezbývá, než čekat na to, s čím Project Wight přijde, protože informací máme dost málo, i když nápad samotný obrátit tradiční role je opravdu dobrý. Bude hra lineární nebo s otevřeným světem? Ryze akční nebo s prvky RPG? Kdy vyjde? na jaké platformy? Nevíme.

Ale ocenit musím ještě jednu věc – pokud mne uši neklamou, Vikingové ve hře hovoří starou severštinou. To prohlubuje vcítění se do role, protože nejen, že je dobově odpovídající, ale hlavně jí nerozumíte, stejně jako asi vaše postava nebude rozumět lidské řeči.

Nejnovější články