Prožijte život fotbalisty v multiplayerovém sportovním RPG Football Story
zdroj: tisková zpráva

Prožijte život fotbalisty v multiplayerovém sportovním RPG Football Story

16. 10. 2017 10:01 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fanoušci skutečného fotbalu si dnes snad nemohou stěžovat na nabídku sportovních titulů s jedenácti hráči na každé straně a kulatým míčem v centru dění. Pokud dáváte přednost simulaci, sáhněte po PES 2018, zatímco uvolněnější arkádu očekávejte od FIFA 18. A pokud jsou vaší láskou tabulky, zanedlouho vyjde Football Manager 2018. Časem tu bude ještě jedna možnost, která se nesnaží přiblížit realitě, ale chce být hlavně zábavnou hrou pro každého. Seznamte se s Football Story.

Football Story. Co jen mi to ten název připomíná. No jasně! Golf Story, exkluzivní novinku pro Nintendo Switch, která zase mírně evokuje vzpomínky na Stardew Valley (ta se mimochodem také dostala na Switch). Přestože spolu Golf Story a Football Story nesdílejí vývojáře, půjde pravděpodobně o docela podobné hry.

Obě se točí kolem jednoho vybraného sportu a obě řeší věci i mimo něj. Ne všechno v životě je golf a stejně tak ne všechno je fotbal. Football Story vás samozřejmě nechá kopat do míče, ale také se budete potloukat se po sousedství, kam jste se právě přistěhovali.

Football Story zdroj: tisková zpráva

Jako obrovský milovník fotbalu máte tu kliku, že se v okolí najde dostatek stejně smýšlejících kluků, se kterými logicky utvoříte tým a rozhodnete se vyhrabat z pouličního bláta na fotbalový vrchol. Tvůrci z Fruktus Temporum se bohužel moc nerozpovídali prakticky o ničem, ale z toho mála informací si uděláte alespoň nějaký obrázek.

Football Story bude jednoho slunného dne obsahovat příběhový mód pro jednoho hráče a multiplayer, přičemž právě teď se pracuje na módu pro více hráčů. Cílem tvůrců je totiž docílit toho, že naprosto každý virtuální hráč na trávníku (či betonu) je ovládaný živým hráčem. I z toho důvodu vidíte na obrázku pouze šest hráčů a brankáře na tým.

Football Story zdroj: tisková zpráva

Neovládáte tak celý mančaft, ale budete muset fungovat jako tým s cizími lidmi z různých koutů světa. Bude důležité nervat se mezi sebou o míč a za každou cenu nebýt ten, kdo skóruje, ale držet svou předepsanou pozici a dotáhnout společnými silami tým k vítězství.

Hra slibuje RPG prvky, kdy se na základě vašeho výkonu v zápasech levelujete a pravděpodobně vyvíjíte vámi požadovaným směrem. Ale co přesně se tím myslí a co všechno Football Story nabídne kromě fotbalu, se dozvíme v následujících měsících, kdy se má dostavit i demoverze. Hra je pak připravovaná pro PC, Mac, Linux, Android a iOS.

Nejnovější články