První DLC přidá do Realpolitiks krizi na Korejském poloostrově
zdroj: tisková zpráva

První DLC přidá do Realpolitiks krizi na Korejském poloostrově

16. 2. 2018 16:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nepříliš povedená strategie Realpolitiks dostala nový update a brzy přijde i první DLC, a hra se tak pokusí o reparát svého neslavného uvedení na trh. DLC s názvem New Power vyjde 15. března, ale nový update, přidávající například Outsourcing, je ve hře už teď.

Díky Outsourcingu můžete v Realpolitiks generovat více akčních bodů, což přijde vhod hlavně v pozdějších fázích hry. Pro změnu začátek hry zase může ovlivnit nový vojenský Advanced Arms Import nabízející import transportní jednotky. To by vám mělo zvýšit mobilitu právě už ze začátku hry. Součástí updatu je také možnost změnit jméno národa, jeho vlajku, nebo přejmenovat i vlastní zemi či bloky.

Větším přídavkem pak logicky bude zmíněné DLC New Power, jehož hlavním tahákem je „miniscénář“ Korean Crisis. V něm se musíte potýkat s jadernou hrozbou visící nad Korejským poloostrovem a je na vás, na jakou stranu se přidáte.

V Korean Crisis můžete hrát za USA, Čínu, Severní Koreu či Japonsko a buď se konfliktu vyhnout, nebo ho naopak ještě rozdmýchávat. New Power do hry přidá také nevládní organizace mající na vlády vliv – jde například o možnost tajné spolupráce s mafií, podporu velkých korporací, udržování dobrých vztahů se separatisty, nebo pozitivní vliv náboženství na celý národ.

zdroj: Archiv

Diplomatické možnosti pak New Power rozšíří pakty o neútočení nebo politickou anexí, díky které se budete moct dostat k novému území bez použití vojenské síly.

Jestli tohle všechno bude stačit a stávající hráče Realpolitiks novinky osloví, ukáže až čas. Mezitím je sotva průměrná hra v nezáviděníhodné, nicméně zasloužené pozici, kdy ji alespoň podle Steamcharts skoro nikdo nehraje.

„Zásadní problém s Realpolitiks je, že hra nemá moc společného ani s realitou, ani s politikou, a nakonec ani se zábavným designem jiných grand strategií,“ napsal loni v recenzi Láďa Loukota a napařil hře čtyřku. Metacritic se pak pohybuje kolem pětky, a i ohlasy hráčů na Steamu jsou jen smíšené.

Nejnovější články