První info a obrázek z Whore of the Orient od tvůrců L.A. Noire
zdroj: tisková zpráva

První info a obrázek z Whore of the Orient od tvůrců L.A. Noire

30. 8. 2012 16:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Tři čtvrtě roku poté, co se internetem mihla poprvé a naposledy zmínka o tom, že další hra od tvůrce L.A. Noire ponese název Whore of the Orient, došlo na stránkách znovuzrozeného Team Bondi ke zveřejnění prvního obrázku a oficiálních informací.

Jak se už dříve spekulovalo, Whore of the Orient se bude odehrávat v roce 1936 v Šanghaji – v nejzkorumpovanějším a nejdekadentnějším městě té doby na světě, kde za správnou cenu šlo sehnat a zařídit opravdu všechno. Tak charakterizuje Šanghaj oficiální popisek a víceméně odpovídá historické realitě, která byla svědkem nacionalistického boje čínských komunistů a Čankajškova Kuomintangu, do čeho se s naivní snahou o udržení pořádku pletly západní mocnosti skrze mezinárodní policejní jednotky.

Nic víc, tedy nic konkrétnějšího (jaký žánr, kdy hra vyjde) zatím homepage Team Bondi o Whore of the Orient nepraví. Jisté je, že se hra připravuje pro next-gen platformy a PC. A já si ještě dovolím dodat, že jen o rok později, tedy v roce 1937, obsadilo Šanghaj vojsko japonského císaře, což byl jeden z prvních významných aktů druhé čínsko-japonské války. Okupace čínské metropole skončila až v roce 1945, tedy s koncem 2. Světové války.

Whore of the Orient vzniká pod rukama Brendana McNamary, někdejšího šéfa Team Bondi a tvůrce hitovek Getaway a L.A. Noire. Druhou zmíněnou hru máte jistě v živé paměti, stejně jako neslavný konec studia Team Bondi, které bylo absorbováno do multimediální skupiny KMM Interactive Goerge Millera.

V rámci této grupy, která se zaměřuje hlavně na produkci filmů (Happy Feet 2, Mad Max: Fury Road), si ale Team Bondi zřejmě udrželi jistou nezávislost či spíše samostatnot. Uvidíme, co nakonec z vývojářů a hlavně z McNamary vyleze, a jak dlouho to bude trvat. Na L.A. Noire se čekalo od oznámení pěkných pár let, i když to nakonec stálo za to.

 

Nejnovější články