První velký update přidává do Kim dobové fotoalbum a průvodce
zdroj: tisková zpráva

První velký update přidává do Kim dobové fotoalbum a průvodce

22. 12. 2016 14:07 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Kiplingovská adventura Kim si z naší recenze odnesla lehce nadprůměrnou šestku s výtkou, že hru trápí především technické nedostatky. Mnoho z nich by měl napravit právě první velký update, který přináší řadu oprav i nové prvky hratelnosti. V první řadě je to fotoalbum, kde se shromažďují fotografie a popisky míst, které jste ve svých předchozích hrách navštívili. Fotky pochází z archivů Britské národní knihovny a texty pak dobových viktoriánských cestovatelských průvodců.

Fotoalbum především pomůže pro ponoření se do dobové atmosféry, což je v případě Kima poměrně klíčové. Další změny zahrnují třeba detekci zaseknutí se, která zabrání tomu, že se vám Kim zasekne o nějaký kus prostředí, což byla rozhodně fatální chyba. Celkově 1.1 patch upravuje stabilitu hry a její optimalizaci.

Změny se týkají i hratelnosti. Stany jsou nyní levnější, ale slabší, takže zablokují jen dvě třetiny ztráty zdraví kvůli spaní venku. Ikonka nepřátelského cíle je viditelnější, takže neztrácíte přehled, na koho vlastně váš svěřenec útočí. Celkově byla upravená hlasitost zvuků, aby některé nevyčnívaly nad ostatními. Pokud vás trápily lag spiky, update by měl tento problém vyřešit.

zdroj: Archiv

Celý seznam oprav najdete na Steamu. Kim je rozhodně zajímavá adventura, která dobře pracuje s prostředím koloniální Indie a Kiplingově předloze nedělá ostudu. Bohužel, úplně svůj potenciál hra nedokázala naplnit. Třeba ale pomůže tento update, i další chystané, protože tým chce nadále spolupracovat s fanoušky na dalších úpravách hry.

Nejnovější články