Punkeři a nekrosamuraj od tvůrců Salt and Sanctuary vpadli na PC
zdroj: tisková zpráva

Punkeři a nekrosamuraj od tvůrců Salt and Sanctuary vpadli na PC

15. 5. 2017 15:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pochmurné akční RPG Salt and Sanctuary, které se dá nejlépe popsat jako 2D Dark Souls, si u nás v recenzi vysloužilo devítku. I úspěch téhle hry může za to, že její tvůrci ze studia Ska vydali s několikaletým odstupem na Steamu dvoji svých dřívějších her z Xbox Arcade. A jak v případě Dishwasher: Vampire Smile, tak u Charlie Murder je o co stát, protože něco tak příjemně nepříčetného a dynamického jste nejspíš dlouho nehráli.

Dishwasher: Vampire Smile je pokračování Dishwasher: Dead Samurai z roku 2009. Je to frenetická 2D akční skákačka, v níž se nemůžete zastavit ani na chvilku. Vydáváte se v ní na cestu dystopickým světem, abyste sprovodili ze světa trojici zkorumpovaných vůdců společnosti – Bankéře, Generála a Soudce. Na výběr máte ze dvou postav.

Prvním je starý známý Dishwasher, kdysi mrtvý a teď znovu oživený umývač nádobí a samuraj v jedné osobě, kterého pohání mimozemská krev a nemá žádné zábrany, byť oproti prvnímu dílu už má jako cíl alespoň pomoci potřebným kolem sebe. Druhým možným hrdinou je jeho sestra Yuki, která pokračuje v rodinné tradici a po smrti (zabil ji přímo Dishwasher) nekončí v hrobě, ale objevuje se jako vězenkyně s robotickýma rukama a nestabilní psychikou.

Pokud byste si nechtěli vybírat za koho budete hrát, k dispozici je i kooperace, kdy se každý chopíte jedné postavy, takže je z Dishwashera ideální hra na hraní z gauče s kamarádem, sestrou, bratrem…

zdroj: Archiv

Kooperace je obsažená i v druhé hře, ujeté mlátičce Charlie Murder. V ní se v roli členů titulní punkové kapely vydáváte na brutální tažení proti deathmetalové kapele Gore Chuffer, která společně se svými pohůnky tyranizuje svět. Přišel čas ukázat, kdo je silnější. Punk nebo metal?

Hrát můžete buď sami nebo s až třemi kamarády v online i offline kooperaci, případně se do sebe pustit v PvP arénách. Na výběr máte z celé Charlie Murder – tedy hlavního zpěváka, který dal kapele své jméno, kytaristy Lestera Deatha, basáka Tommyho Homicidea, vokalistky Kelly Skitten a bubeníka Rexecutionera.

Kromě zběsilé akce ve hře najdete i RPG systém, který spočívá primárně ve spoustě lootu, kterým můžete svého punkera vybavovat, což mu jak zlepšuje statistiky a schopnosti, tak i mění jeho vzhled. A to je v hudebním průmyslu skoro důležitější. Každá z her vás vyjde na Steamu na 10 eur a případně si můžete i koupit balíček se Salt and Sanctuary za 33 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články