Raynor nekromantem? The Curse of Tristram předělává Diablo II pomocí Starcraftu
zdroj: tisková zpráva

Raynor nekromantem? The Curse of Tristram předělává Diablo II pomocí Starcraftu

17. 8. 2017 16:52 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

V zájmu duševního zdraví moddera jménem Egod doufám, že (pravděpodobně) chystaný remake Diabla II se ještě nějakou dobu neuskuteční. Kdyby vyšel třeba příští týden, sympatický projekt The Curse of Tristram by rázem byl mnohem méně přitažlivý. Jedná se totiž o kompletní předělávku druhého Diabla v enginu strategie Starcraft II. Mohli jste si o ní přečíst v Honzově článku už minulý rok, ale od té doby učinila mílové kroky a chystá se do otevřené bety.

Muselo to dát neskutečnou práci. Upravit grafiku, přidat nové předměty, předělat ovládání ze strategického na klasický festival zběsilého klikání… Inu, však se s tím Egod babrá už dobré tři roky. V blížící se betě (prý vyjde už brzy) si budete moci projít Den of Evil a Blood Moor, lokace z prvního aktu, a postupně by měl dorazit i zbytek původního příběhu včetně rozšíření Lord of Destruction.

Osobně sice klidně překousnu archaickou grafiku a vrhnu se zpátky do původního Diabla II, ale musím uznat, že The Curse of Tristram vypadá moc pěkně. Pochopitelně disponuje vyšším rozlišením, ale to není všechno – z traileru soudím, že se docela pěkně podařilo vystihnout i temnou atmosféru. Navíc fungují i detaily jako osvětlení kolem hrdiny, různé skiny pro zbraně, které zrovna nesete, a tak dále. 

Možná trochu iracionálně mi vadí starcraftový font a další očividně sci-fi prvky uživatelského rozhraní – i takové drobné poklepání stačí k roztříštění křehoučké iluze, že se vlastně dívám na hezčí Diablo II. Přesto je Egodova práce ukázkovým případem toho, jak pěkný výsledek může vzejít z nadšení jediného fanouška, a jsem si jistý, že spousta hráčů si jeho výtvor s velkou chutí zahraje. Stačí vám k tomu kopie Starcraftu II, kterou si ani nemusíte kupovat, protože pro hru vám stačí startovní verze zdarma.

Zda se Egodovi naplní jeho sen vytvořit všechny zbývající akty a dodat něco jako úplný remake, nebo k němu dokonce ještě přidá vlastní kapitolku, to je ve hvězdách. Pokud mu chcete pomoci, zamiřte na Indiegogo a věnujte mu pár dolarů. Jestli vás pouze zajímá, jak si projekt v budoucnu povede, sledujte autorův Facebook. Já mu budu přát štěstí nejen ve vývoji The Curse of Tristram, ale i do budoucna. Kdo ví, třeba by se Blizzardu pro práci na oficiálním remaku mohl hodit nějaký talentovaný nadšenec!

Nejnovější články