Rebellion konečně pracuje na pokračování parádní strategie Evil Genius
zdroj: tisková zpráva

Rebellion konečně pracuje na pokračování parádní strategie Evil Genius

5. 7. 2017 14:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná si ještě pamatujete na originální strategii Evil Genius z roku 2004, ve které jste se v roli megapadoucha pokoušeli získat nadvládu nad celým světem. Hra měla v tehdejší době poměrně úspěch (u nás za osm) i díky použití prvků z prvního Dungeon Keepera. Pokračování bylo od té doby zamýšleno již několikrát, ale až nyní nejde jen o plané řeči. Vývoj Evil Genius 2 je totiž v plném proudu.

Na druhém dílu však nedělají původní tvůrci z Elixir Studios, protože značka Evil Genius patří již od roku 2006 studiu Rebellion, které se o vytvoření Evil Genius 2 pokoušelo již v minulosti. Plány se dokonce dostaly do fáze přípravy crowdfundingová kampaně, ale nikdy na ni nedošlo. Ptáte se proč?

V té době totiž v Rebellion docházelo k obrovským změnám, kdy se studio osamostatnilo a začalo hry i vydávat. Poté bylo potřeba vložit všechny zdroje a energii do trochu jistějších projektů, kterými byly třetí a čtvrtý Sniper Elite a Zombie Army Trilogy. Když byly tyto hry hotové, bylo naopak hloupé chtít po lidech peníze v kampani, protože firma prosperuje.

Takže se do vývoje dvojky pustili na vlastní pěst na jaře letošního roku. To více méně znamená, že hra jako taková ještě neexistuje. Jako první se totiž muselo zapracovat na interním enginu Asura, který pohání i výše zmíněné hry nebo kooperativní titul Strange Brigade. Jedná se o vůbec první nestřílečkovou hru studia, takže je těmto podmínkám potřeba engine přizpůsobit.

Na nějaké obrázky, videa či jen náznak informací o obsahu Evil Genius 2 je příliš brzy. Zatím vám musí stačit příslib vývoje hry pro PC.

Nejnovější články