Red Alert 2 a Yuri's Revenge jsou na Originu zdarma - vyzkoušejte skutečnou RTS klasiku
zdroj: tisková zpráva

Red Alert 2 a Yuri's Revenge jsou na Originu zdarma - vyzkoušejte skutečnou RTS klasiku

16. 9. 2015 10:28 | Novinky | autor: Petr Poláček |

„Nakonec je ale celá tahle hra na staré dobré časy jenom špatně vybalancovaným zážitkem, po němž člověk raději znovu sáhne po modifikacích pro Red Alert 2 nebo Generals,“ hřímal Láďa Loukota v nedávné recenzi RTS Act of Aggression a netušil, jak to bude už brzy v případě Command & Conquer: Red Alert 2 snadné. V rámci propagace své digitální platformy Origin totiž EA poměrně pravidelně nabízí některou ze svých starších her zdarma a nyní došlo právě na Red Alert 2 včetně datadisku Yuri's Revenge. Zájemci ať se tedy obrátí na tuto stránku.

Red Alert 2 se od předchozích Command & Conquer her neliší ani tak hratelností, kterou se tvůrcům podařilo vyladit na maximální možné obrátky. Poměrně zásadní rozdíly už ale hráčům neuniknou ve zpracování kampaní, záměrně dětinském humoru nebo scénáři, který se vzdal veškerých zábran a vůbec se ani nesnaží působit vážně, což v prvních C&C hrách přeci jenom šlo vysledovat. Důvod je zřejmý – když EA v roce 1998 koupila Westwood, většina kmenových vývojářů odešla, takže na Red Alert 2 dělali v podstatě jiní lidé.

Ať už se ale na změny díváte zpětně jakkoli, lze Red Alert 2 považovat po 15 uplynulých letech za RTS klasiku, na kterou se dnešní hry včetně nedávné Act of Aggression snaží neúspěšně navázat. Většinou základní RTS hratelnost překomplikují nějakým parádním „vylepšením“ nebo zkrátka neumí navrhnout mapy, herní mechaniky, správu surovin a balanc jednotek tak, aby se výsledek Red Alert 2 alespoň přiblížil. Však si Red Alert 2 stáhněte z Originu a sami uvidíte. A také se podívejte do Láďova článku o zajímavých modifikacích, které si pro Red Alert 2 můžete stáhnout.

Nejnovější články