Relaxace a nekonečná hudba. Ode ukazuje, že Ubisoft se nebojí experimentů
zdroj: tisková zpráva

Relaxace a nekonečná hudba. Ode ukazuje, že Ubisoft se nebojí experimentů

28. 11. 2017 12:46 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Je nesmírně chvályhodné, že Ubisoft se kromě svých drahých značek založených na luxování rozsypaných ikonek z obrovské mapy umí vytasit i s menšími, experimentálními projekty. Výborným příkladem tohohle přístupu je studio Ubisoft Reflections, které si nedávno připravilo originální střílečku Atomega a včera se vytasilo s Ode – relaxační hrou, v níž procházíte podivuhodným prostředím a bezděky skládáte hudební symfonii.

„Jediným cílem hráče je šířit radost!“ Takhle Ode popisují sami vývojáři. Nepřipravili si pro vás žádný tutorial, žádné návody. Prostě vás hodí hlavou napřed do magické země, kde věci, jichž se dotknete, vydávají hudební tóny. K tomu ještě sbíráte na zem spadlé hvězdičky, a čím víc jich máte, tím intenzivnější bude hudba a vizuální potěšení.

zdroj: Vlastní

Sice vás čekají i nějaké drobné hádanky, ale hlavní pointou hry je zapomenout na starosti, koulet se prostředím a užívat si smyslové vjemy. Tím Ode velice silně připomíná Flower, i když subjektivně musím říct, že výlet za kytičkami v roli dujícího větru pro mě asi žádná jiná relaxační hra nikdy nepřekoná.

To však neznamená, že by se o to vývojáři neměli pokoušet, a Ode vypadá jako krok správným směrem. Vyšla už včera, je dostupná na Ubi Store, a navíc za ni dáte pouhých 5 dolarů. RPG mechaniky sice veškeré žádné, ale na druhou musím říct, že tlustá věc v kuličce je mi aspoň z traileru o něco sympatičtější než asasín Bayek.

Nejnovější články