Remake dosovské arkády Wacky Wheels sází na nostalgii pamětníků
zdroj: tisková zpráva

Remake dosovské arkády Wacky Wheels sází na nostalgii pamětníků

6. 5. 2015 19:03 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Devadesátá léta na PC se do značné míry nesla ve znamení her, které (často bezostyšně) kopírovaly mega-úspěšné tituly a série z konzolí. Motokárová arkáda Wacky Wheels z roku 1994 je ukázkovým příkladem výše zmíněného, když nabídla přeskinovanou verzi Mario Kart ze SNESu. Jen dva tvůrci z Beavis Soft říkali motokárám sekačky na trávu a místo Nintendo postaviček usadili za volant skoro celou zoo. Čert ale vem kopírování, taková už byla doba. Podstatné tehdy bylo, že hraní Wacky Wheels (shareware, žádný warez jestli se ptáte) byla ukrutná zábava v singlu i v multiplayeru. A z dnešního pohledu je zase podstatné, že si banda lidí z Cascadia Games pořídila potřebná práva s cílem vytvořit a vydat moderní verzi Wacky Wheels (původní verzi si můžete koupit hned v rámci 3D Realms balíku na Steamu).

Cascadia Games se pokoušeli oživit Wacky Wheels v posledních letech již několikrát, až loni se do toho ale vrhli po hlavě a výsledkem je kampaň na Greenlightu, kde můžete hru podpořit svým palcem nahoru.

Moderní verze Wacky Wheels nabídne (měla by) originálem inspirovaných 16 tratí, lokální i online multiplayer pro 4 hráče (včetně splitscreenu), remasterovaný původní soundtrack, klasický zrcadlový mód a HD grafiku, napodobující stylizaci původní hry.

Na vývoji se svými radami podílí nejenom jeden z tvůrců původní verze Andy Edwardson, ale též Scott Miller z 3D Realms - původní hru totiž kdysi vydávala jeho firma Apogee. Možná si ještě na shareware verzi Wacky Wheels pamatujete.

zdroj: Archiv

Dokončit a vydat na PC, Mac, iOS i Android by tvůrci chtěli moderní verzi Wacky Wheels ještě letos, ale zřejmě bude záležet i na úspěchu hry na Greenlightu. Pokud vás tedy zachvátila nostalgie, nebo byste si moderní verzi Wacky Wheels opravdu rádi zahráli, tak víte, co máte dělat. Případně, znovu opakuju, si můžete pořídit původní hru v rámci 3D Realms balíku na Steamu.

Nejnovější články